ZA UGODNIJI BORAVAK DJECE

U crikveničkoj Thalassotherapiji uređen novi dječji odjel s igralištem, danas ga obišla zamjenica župana Marina Medarić

Za najmlađe pacijente Thalassotherapie Crikvenica preuređen je prostor i izgrađeno dječje igralište

To će im boravak u tom najvećem centru za stacionarnu respiratornu rehabilitaciju djece u Hrvatskoj učiniti ugodnijim.

Odjel godišnje posjeti oko 700 djece koji na rehabilitaciji provode između 14 i 21 dan. Investiciju vrijednu 130.000 eura, u čemu je PGŽ sudjelovala sa 106.000 eura, obišli su zamjenica župana Marina Medarić, ravnateljica Thalassotherapije Crikvenica Nataša Manestar, predsjednik Upravnog vijeća Mario Kružić, predstavnici izvođača radova i nadzora, OŠ Zvonka Cara Crikvenica, društva Naša djeca, grada Crikvenice kao i ostali donatori.

“Ovo je velika investicija”

Radovi su obuhvaćali zamjenu podnih obloga odjela kao i područne škole koja djeluje unutar bolnice, ličenje prostorija te djelomičnu zamjenu unutarnjih vrata odjela.

“Ovo je velika investicija jer se dugi niz godina nije ulagalo nego se samo održavao prostor i bilo je “zrelo” za adaptaciju s kojom nastavljamo. Izuzetno mi je drago da smo prvenstveno uz pomoć Primorsko-goranske županije i donacija, uspjeli napraviti i dječje igralište, koje će djeci dodatno olakšati boravak u bolnici jer oni su kod nas 21 dan što nije malo”, rekla je ravnateljica Nataša Manestar te najavila da se u ovoj godini planira i kupnja novih kreveta za dječji odjel.

Zamjenica Medarić istaknula je kako je ovo nastavak dugogodišnji značajnih ulaganja u ovu županijsku zdravstvenu ustanovu, a posebno vrijednim u ovoj investiciji je upravo uređenje dječjeg igrališta, budući je boravak na zraku i uz more zbog prirode njihovih bolesti izuzetno važan.

“Za osmijeh djeteta u bolnici”

Inače, osim boravka na odjelu, Thalassotherapia Crikvenica omogućuje boravak djeteta s roditeljem u hotelskim sobama ili apartmanima. Također, od 2004. godine u sklopu Odjela djeluje i područno odjeljenje Osnovne škole Zvonka Cara Crikvenica kako školska djeca za vrijeme liječenja ne bi gubila kontinuitet u nastavi.

Dječji odjel uključen je u akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici”, koju organizira Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Hrvatska udruga medicinskih sestara i pedijatrijskih sekcija, a od 2009. godine nosi počasni naziv Dječji odjel Thalassotherapije Crikvenica – Prijatelj djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja