KREŠIMIROVA ULICA

Video | U podvožnjaku Žabica sanirana poplava, evo što se zapravo dogodilo

Unatoč sunčanom i vedrom danu, poplava u središtu Rijeke. Više u video prilogu!

Zbog začepljenja sustava oborinske odvodnje poplavio je podvožnjak Žabica što je u prijepodnevnim satima izazvalo velike gužve u prometu

Krešimirova ulica jedna je od najprometnijih u Rijeci. Pojačan promet u jutarnjim satima danas je bio dodatno otežan zbog poplave u podvožnjaku Žabica.

“Izvidom naših djelatnika utvrđeno je začepljenje dovodne cijevi oborinskih i podzemnih voda prema crpnoj stanici podvožnjaka. Specijalnim strojem za čišćenje kanalizacijskih cijevi izvšeno je usisavanje vode koja se nalazila u podvožnjaku”, pojasnila je Matea Sinčić Pisnjak, stručna suradnica za odnose s javnošću VIK-a Rijeka.

Riječki VIK odradio je sanaciju sustava oborinske odvodnje na poziv Cesta Rijeka koji su zaduženi za održavanje prometnica.

Podvožnjak Žabica jedna je od kritičnih točki u gradu a poplave na tom mjestu nisu rijetkost.

“To se može dogoditi kada su veće kiše i ako se nanese lišće… tu se onda intervenira i očisti pa se protočnost uspostavi…”, kaže Goran Spoja, član uprave Ceste-Rijeka.

Tijekom dana podvožnjak je očišćen i pušten u promet a cestari su ga posuli solju kako bi se spriječila moguća poledica, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari