KULTURA ČITANJA

U Dječjoj kući će se održati Tjedan dobre dječje knjige

Foto: Rijeka.hr

Prvi pravi Tjedan dobre dječje knjige u Dječjoj kući pod geslom hrabrost, neustrašivost, otpornost održat će se od 25. do 30. 4. 2022. Nakon ere maski i potvrda, čak nas puno novosti – novi partneri, novi formati, nova energija.

Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, knjigama za djecu i roditelje, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu. Manifestacija se održava od 2012. godine ujedinjujući u nastojanje široku frontu društvenih aktera koji rade na kulturi čitanja djece, a 2022. prvi put će se u otvorenoj formi održati u novootvorenoj Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, stručnjake  i sve kreativne pojedince u art-kvartu “Benčić” te domu dječjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka kao središnje riječke knjižnice za djecu.

VIDEO DANA:

Dok se prošle godine uslijed “mekog” lockdowna družilo samo online na Zoomu (imalo je i to svoju uzbudljivost) ove nas čeka u punom sjaju jedinstvena Dječja kuća s dvorištem koje postaje sve zelenije i ugodnije.

 Konceptualno Tjedan dobre dječje knjige naslanja se na tezu da knjige i priča leže u temelju svakog stvaralaštva stoga u program uklapa na kreativne načine elemente gaminga, kazališta, produkt dizajna, STEM-a. Tjedan se zato i oblikuje na netipičan programski način – u fokusu su kreativna korištenja knjige i priče (escape room…), samostalna kreativnost djece (radionice izrade ilustracija, slikovnica…), samostalno stvaranje konteksta za kulturu čitanja (izrada košari za knjige, uređenje čitateljske sobe, knjiga o arhitekturi vrtića…), ali i knjiga kao zabavni element (obiteljski kviz, šumska šetnja, buvljak stripova i igračaka, čitateljski piknik…)

Program tjedna ujedno je dio cjelogodišnjeg obilježavanja 60. rođendana nastanka Gradske knjižnice Rijeka kao jedinstvene ustanove kroz 2022. godinu.

Rezervacije mjesta su obvezne i primaju se na mail prijave.programi@gkri.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views