STADION NK RJEČINA

U Dražicama svečano otvoren Stadion Fran Juretić Bekarov, pogledajte fotografije!

Danas je u Dražicama svečano otvoren stadion Nogometnog kluba Rječina koji od sada nosi naziv Stadion Fran Juretić Bekarov

Ovaj poseban događaj okupio je brojne mještane, članove kluba, obitelj Juretić te goste memorijalnog nogometnog turnira Bruno Ban, koji je ove godine organiziran po dvadeset i osmi put.

Svečanost je započela simboličnim rezanjem vrpce na ulazu u stadion, čime je službeno obilježen novi naziv igrališta. Uz predsjednika kluba Maura Barčića, načelnika Općine Jelenje Roberta Marčelju, u ovom emotivnom trenutku sudjelovali su i članovi obitelji Juretić – sin Kristijan i supruga Jasminka, uz podršku svih članova Uprave Kluba koji su neumorno radili na projektu.

Predsjednik Nogometnog kluba Rječina, Mauro Barčić, u svom govoru istaknuo je važnost ovog događaja za zajednicu i klub. “Fran Juretić Bekarov bio je osoba koja je svojim predanim radom i ljubavlju prema nogometu dala nemjerljiv doprinos našem klubu. Njegova predanost održavanju igrališta bila je primjer svima nama. Danas, kada smo ispunili obećanje da će stadion nositi njegovo ime, osjećamo ponos i zahvalnost za sve što je naš Fran uradio za zajednicu”, rekao je Barčić.

Načelnik Općine Jelenje, Robert Marčelja, također je održao prigodan govor u kojem je podsjetio na bogatu povijest kluba i značaj Frana Juretića. “Nogometni klub Rječina ima dugu i ponosnu povijest koja počinje od 1960. godine. Kroz klub su prošli mnogi ljudi koji su svojim radom i angažmanom doprinijeli njegovom razvoju. Kada nas je Fran napustio, klub je inicirao ideju da stadion nosi njegovo ime, što smo mi svesrdno podržali. Njegov doprinos nije bio samo u održavanju igrališta, već i u izgradnji međuljudskih odnosa i radu te uzor mladeži”, istaknuo je Marčelja.

Podsjetimo, Fran Juretić Bekarov, rođen 1950. godine, veći dio svog života posvetio je unapređenju sportske infrastrukture u zajednici. Kao volonter, redovito je održavao igralište koristeći se strojevima i opremom kluba, čime je stvorio reprezentativan travnjak koji je bio ponos kluba. Njegova predanost i neumoran rad za života donijeli su mu priznanje ne samo u općini Jelenje, već i šire. Ovim činom Posthumno dodijeljeno mu je još jedno priznanje.

– Uvijek je nezahvalno nakon dugog perioda dati prednost i istaknuti nekoga. Mi koji smo suvremenici i koji smo ga poznavali, znamo kakav je to bio čovjek – jedan vrlo dobar, kvalitetan, zdrav, ispravan, ne samo za održavanje već i za međuljudske odnose i odnose prema mladeži. Mislim da je pola sadašnje uprave počelo igrati na ovom travnjaku u mlađim uzrastima kad je Fran već bio na igralištu. Način na koji je on radio nije bio samo da se posao obavi kazao je u svojem govoru načelnik Marčelja i uputio zahvalu njegovoj obitelji. – Osim Frana, ne znam jeste li znali, sudjelovala je cijela obitelj – bio je tu sin, bili su tu unuci, bila je tu i supruga, pa čak i nevjesta koja je znala pomoći. Pozdravljam užu obitelj, ali i širu rodbinu Bekarovih koji su danas ovdje. Neka mu to bude na čast, na ponos. Njemu i „Ričini“.

Svečanost je bila prilika za okupljanje obitelji i prijatelja te izražavanje zahvalnosti svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta. Na kraju svečanosti, načelnik Marčelja je zaključio: “Hvala svima koji su danas ovdje s nama. Želim vam puno uživanja u današnjem turniru i neka ovo igralište bude dom mnogim budućim sportskim uspjesima.”

Nakon službenog dijela svečanosti, prisutni su uživali u 28. memorijalnom turniru Bruno Ban, koji je još jednom potvrdio da je nogomet više od sporta – on je simbol zajedništva, prijateljstva i predanosti zajednici. Stadion Fran Juretić Bekarov od sada će služiti kao trajni podsjetnik na osobu koja je svojim radom i ljubavlju prema sportu ostavila neizbrisiv trag u srcima svih članova Nogometnog kluba Rječina i mještana Općine Jelenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari