U DRUŠTVU S „INDIJANCIMA“ Gradonačelnik Obersnel i dožupan Boras Mandić posjetili lokacije snimanja Winnetoua u Gorskom kotaru

Danas su gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i zamjenik župana PGŽ Marko Boras Mandić posjetili lokaciju snimanja njemačkog filmskog serijala odnosno tv-serije „Winnetou“, nove verzije nekoć silno popularnog filmskog serijala koji se također snimao u našim krajevima, najviše na Grobniku.

Obersnel i Boras Mandić sa zanimanjem su u Fužinama razgledali filmski set i proveli neko vrijeme u druženju s filmskom ekipom, organizatorima snimanja iz Hrvatske i glumcima među kojima ima podosta naših statista većinom upravo iz Gorskog kotara.

Što se tiče brenda Winnetou, koliko je njemački i planetarni, toliko je i hrvatski, zbog prepoznatljivih lokacija snimanja poput Grobničkog polja, Učke, Plitvičkih jezera, Paklenice…

Ono što su Igre prijestolja za Dubrovnik to je zasigurno Winnetou za Rijeku i PGŽ. Nadamo se da će naši turistički radnici znati prepoznati brend i isti ponuditi turistima, od samih lokacija snimanja pa do svega što se nadovezuje na ime Winnetou!

Podsjetimo, upravo u lokvarskom kraju snima se nekoliko prizora prvog filma iz novog trodjelnog filmskog serijala odnosno šestodjelne tv-serije o poznatom indijanskom poglavici proizišlom iz pera slavnog pisca Karla Maya i oživotvorenog 60-ih u popularnom filmskom serijalu kojim se proslavio glumac Pierre Brice (preminuo ovog lipnja u 86. godini života) a većim dijelom je sniman na lokacijama u Hrvatskoj (Grobnik, Učka…).

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari