ORGANIZACIJA CIJEPLJENJA

U dvorani na Zametu i ispostavama NZZJZ PGŽ cijepit će se 7500 zaposlenika iz prioritetnih djelatnosti

Ilustracija: Riportal - M.L.

Pokrenut je sustav prijave radnika iz prioritetnih djelatnosti za cijepljenje protiv COVID-19, priopćili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Domom zdravlja nastavlja s drugom i trećom fazom cijepljenja protiv COVID-19 te će ovog tjedna u zametskoj dvorani i ispostavama biti utrošeno više od 7500 doza cjepiva.

Dosad se cijepljenje odvijalo putem pokrenute prijave na nacionalnu platformu cijepise.zdravlje.hr i putem ordinacija liječnika obiteljske medicine, a Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ radi ubrzanja treće faze realizacije cijepljenja opće populacije pokrenuo je i postupak prijave radnika zaposlenih u poduzećima/ustanovama gospodarskih djelatnosti važnim za gospodarstvo, a time se omogućilo ciljano cijepljenje zaposlenih po prioritetnim djelatnostima.

Prijavljivanje za cijepljenje preko poduzeća/ustanova ne zaustavlja pokrenute prijave preko liječnika obiteljske medicine ili platforme cijepise.zdravlje.hr, već otvara bržu mogućnost pristupanja cijepljenju, posebno kada su u pitanju prioritetne skupine radnog stanovništva. NZZJZ PGŽ organizirat će masovno cijepljenje u sportskoj dvorani Zamet, a dinamika realizacije cijepljenja ovisit će o dinamici pristizanja, odnosno dostupnosti cjepiva.

Realizacija ovog modela treće faze procjepljivanja odvijat će se putem poziva kojeg će NZZJZ PGŽ slati elektroničkom poštom poduzećima/ustanovama iz prioritetne skupine, a dostavljeni podatci bit će uvršteni u bazu na osnovu koje će se, kada budu osigurane dovoljne količine cjepiva, pozivati zaposlenici na cijepljenje.

Iako prijavljivanje za cijepljenje putem poduzeća/ustanova ne zaustavlja prijave preko liječnika obiteljske medicine ili platforme cijepise.zdravlje.hr, osobe koje budu cijepljenje ovim putem automatski se brišu iz ostalih baza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari