U Galeriji Juraj Klović otvorena izložba likovnih radova starijih osoba

U sklopu projekta „Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima“ 10. travnja u Galeriji Juraj Klović otvorena je izložba likovnih radova starijih osoba nastalih na radionicama u domovima za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, „Volosko“ Opatija i „Mali Kartec“ Krk.

Izložba je otvorena kratkim predstavljanjem projekta i dosadašnjih rezultata te zahvalom sudionicima i volonterima. Nakon toga je prikazan i promotivni video u kojem sudjeluju osobe starije životne dobi a koji za cilj ima osvještavanje javnosti o problemu nasilja nad starijima. Svi su posjetitelji imali priliku uživati u izloženim likovnim radovima, uz ugodno druženje i osvježenje.

Izložba će biti otvorena i 11. travnja od 10 do 13 sati, tako da još uvijek imate priliku doći i podržati naše starije i njihov rad.

Projekt „Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima“ usmjeren je prevenciji nasilja i zaštiti osoba starije životne dobi te njihovom aktivnijem uključivanju u zajednicu. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u partnerstvu s Centrom tehničke kulture Rijeka, Centrom za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje, Centrom za socijalnu skrb Rijeka, Domom za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, Domom za starije osobe „Volosko“ Opatija i u suradnji s Domom za starije osobe „Mali Kartec“ Krk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari