104 FOTOGRAFIJE IZLOŽENE

U Galeriji Principij otvorena međunarodna izložba fotografija „Treći element – voda“

U organizaciji Fotokluba Rijeka u Galeriji Principij otvorena je međunarodna natječajna izložba fotografija „Treći element – voda 2024.“

Sa čak 880 fotografija, za sudjelovanje na ovogodišnjoj izložbi prijavilo se 168 autora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Rumunjske i Finske, a selektorica izložbe, povjesničarka umjetnosti i kustosica Branka Arh odabrala je 104 fotografije za izložbu.

Arh će također od odabranih fotografija izdvojiti najbolje fotografije i autore kojima će biti dodijeljene nagrade i pohvale. Pored kategorije stručnoga mišljenja kustosice, uvedena je i kategorija glasanja publike koja uživo posjeti izložbu u Galeriji Principij, a uvedena je i mogućnosti glasanja na Facebook stranici Fotokluba Rijeka.

Otvorenje izložbe posjetio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

„Temeljni cilj projekta je poticanje autora da u svojoj neposrednoj sredini otkrivaju prirodna bogatstva i ljepote vezane za vodu, a isto tako da detektiraju specifične ekološke situacije koje ugrožavaju naš treći element ili pak da daju neko drugo, osobno viđenje ove teme kroz medij fotografije. Ovu misiju fotografskoga propitivanja vode provodimo od 2003. godine. Dakle, dvadeset i dvije godine zaredom bavimo se interpretacijom osnovnoga životnog agensa. I svaki smo put kao organizatori iznenađeni i oduševljeni maštom i kreativnošću autora u pristupu temi vode“, istaknuo je predsjednik Fotokluba Rijeka Borislav Božić.

Izložba se može razgledati do 13. srpnja radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari