NEMA VIŠE DŽABE

U gradu Krku odzvonilo besplatnom tuširanju na plaži. Poznata je i cijena pola minute vodenog osvježenja

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Isključivi razlog vraćanja naplate jest strelovit skok u potrošnji vode do kojeg je došlo posljednjih ljeta’, kaže Danko Milohnić

Vijećnici grada Krka na posljednjoj sjednici većinom glasova ‘blagoslovili’ su prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Opće uvjete pružanja usluge korištenja javnih tuševa na gradskim plažama. Tom odlukom komunalnoj krčkoj tvrtki Vecla omogućeno je uvođenje sustava naplate tuševa na javnim plažama, i to po cijeni od 20 centi za (fiskalizirano) poluminutno korištenje tuševa, piše Novi list.

Kako je vijećnicima objasnio direktor Vecle, Danko Milohnić, sustavima naplate ovog će se ljeta obuhvatiti šest tuševa na gradskim kupalištima te objasnio da je jedini i isključivi razlog vraćanja naplate strelovit skok u potrošnji vode, do kojeg je posljednjih ljeta došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskaliziranja njihovih dotadašnjih ‘žetonjera’ do tada postavljeni uređaji za naplatu morali biti stavljeni izvan funkcije.

Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korištenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema financijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolirano trošenje vode, a time i onečišćavanje okoliša, objasnio je Milohnić, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari