UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

Galerija | Pogledajte fotografije: Policija u velikom broju u središtu Rijeke i šire, u punoj pripravnosti zbog navijača Hajduka i Šibenika

Velika većina navijača oba kluba bit će direktno prepraćena na Rujevicu gdje će se odigrati utakmica finala Kupa Hrvatske, no policija je svjesna mogućnosti neodgovornih pojedinaca koji bi mogli na gradskim lokacijama provocirati navijače Rijeke i time izazvati nered

Na stadionu Rujevica danas će se s početkom u 19 sati odigrati nogometna utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Hajduk i HNK Šibenik.

Susret je proglašen ‘utakmicom visokog rizika’ pa policija već nekoliko dana provodi mjere na osiguranju mirnog dolaska navijača u Rijeku

Budnost i mjere će najintenzivnije provoditi danas. Ukratko, policija će snimati i fotografirati javno okupljanje te javna mjesta u gradu Rijeci, na stadionu te prilaznim pravcima. Između ostalog, koristit će i bespilotne letjelice, helikopter i specijalno policijsko vozilo koji su opremljeni najsuvremenijim uređajima za snimanje.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Tako je već od jutra u središtu Rijeke ali i šire prisutan velik broj policijskih službenika, posebno na lokacijama poput autobusnog kolodvora i Korza.

Regulacija prometa – upute za građane

Zbog provedbi mjera osiguranja na području grada Rijeke, cesta od kružnog raskrižja Rujevica do čvora Hosti bit će zatvorena za promet u srijedu, 24. svibnja 2023. godine od 12 sati do ponoći. Obilazni pravci bit će obilježeni prometnom signalizacijom.

Također, s obzirom na radni dan, kao i radove na prometnicama koji su u tijeku, posebice između 15 i 17 sati (vrijeme odlaska s posla i vrijeme pratnje navijača s prihvatnih punktova), očekivane su gužve i zastoji u prometu u pravcu stadiona Rujevica, na riječkoj obilaznici i prema zapadnom dijelu Rijeke. Moguće je, po potrebi, privremeno zaustavljanje prometa na pojedinim pozicijama.

Prometna policija će u suradnji s nadležnim službama poduzimati mjere i radnje kako bi što prije otklonili nastale zastoje u prometu i osigurali što bolju protočnost prometa, radi čega pozivamo građane da se pridržavaju uputa prometne policije.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Upute i preporuke za navijače

S obzirom na očekivani dolazak većeg broja navijača, iz policije su pozvali sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama.

Ulazi na stadion Rujevica bit će otvoreni od 16 sati. “Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi se izbjegle očekivane gužve u prometu i parkiranju, kao i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.”,poručili su iz policije.

Prihvat navijača HNK Hajduk

Za navijače HNK Hajduk glavni prihvatni punkt je Kikovica – Soboli, na autocesti A6 te ih pozivamo da na navedenu lokaciju dođu do 15 sati, kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona na Rujevici.

Navijači HNK Hajduk, koji dolaze organizirano vlakom iz Splita, bit će prepraćeni u zonu stadiona u organizaciji policije.

Prihvat navijača HNK Šibenik

Navijači HNK Šibenik bit će u organizaciji policije i HNS-a pravovremeno prepraćeni u zonu stadiona Rujevica.

Svim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punktova predviđenih za prihvat, budući da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate navijača od izlaza s autoceste do stadiona.

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.

Foto i video snimanje javnog okupljanja

Na dan odigravanja utakmice policija će audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta u gradu Rijeci, na stadionu te prilaznim pravcima prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Za navedeno, između ostaloga će se koristiti i bespilotne letjelice, helikopter i specijalno policijsko vozilo koji su opremljeni najsuvremenijim uređajima za snimanje.

“Građanima Rijeke i svima koji se zateknu na području Rijeke zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

Također, pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora, kao i sva upozorenja i naredbe policijskih službenika, kako u prometu tako i na stadionu kako bi utakmica protekla u sigurnom okružju i pravom sportskom duhu.”, poručili su iz policije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari