P PLANOVIMA U ŠKOLSTVU

U Gradu Rijeci održan prijem za ravnatelje osnovnih škola. Krpan: ‘Želimo najkvalitetnije uvjete za našu djecu’

Zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan održala je prijem za ravnatelje osnovnih škola kojima je Grad Rijeka osnivač

Razgovaralo se o do sada realiziranim, ali i budućim planovima vezanima za ulaganje u područje odgoja i obrazovanja u Rijeci.

Zamjenica Krpan istaknula je kako je jedan od najvažnijih naglasaka gradske vlasti u ovom mandatu stavljen upravo na podizanje razine i kvalitete odgoja i obrazovanja u riječkim vrtićima odnosno osnovnim školama.

„Želimo najkvalitetnije uvjete za našu djecu i upravo iz tog razloga aktivno smo krenuli u rješavanje problema. Najavili smo uvođenje zdravstvenog odgoja i obrazovanja u škole, na izradi programa se radi, u tijeku su radovi na uređenju novog prostora Centra za odgoj i obrazovanje u nekadašnjem prostoru ogranka Zamet Gradske knjižnice Rijeka jer nam je izuzetno važno da korisnici Centra dobiju adekvatan prostor sa svom potrebnom opremom. Ulažu se sredstva u razvoj programa za darovitu djecu, svaka škola dobila je 10.000 kuna da sama odabere didaktički materijal za tu namjenu, a za sve naše škole nabavljeni su i Polydron setovi koji razvijaju maštu i kreativnost i omogućuju djeci učenje kroz igru“, navela je zamjenica Krpan neke od programa ulaganja.

Što se tiče planova za budućnost, Krpan je naglasila kako je, između ostaloga, u planu izgradnja nove zgrade škole Fran Franković i proširenje škole San Nicolo, a radi se i na osnivanju srednje baletne škole, budući da pri osnovnoj školi Vežica djeluje osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples. Također, tijekom iduće godine uložit će se sredstva i u nabavu novog namještaja za sve škole kao i didaktičke opreme koja je potrebna za još uspješniji rad.

„Želim zahvaliti svim ravnateljicama i ravnateljima na uspješnoj dosadašnjoj suradnji i želim vam u ime gradonačelnika Filipovića, zamjenika Palčevskog i svoje osobno ime poručiti kako možete računati na našu pomoć i podršku i u budućnosti, te kako ćemo nastaviti raditi koliko god je to moguće za boljitak naših škola jer zaista želimo samo najbolje uvjete za našu djecu“, zaključila je Krpan.

U ime svih ravnatelja obratio se ravnatelj osnovne škole Srdoči Ivan Vukić koji se zahvalio na prijemu i na svemu do sada napravljenom što se tiče ulaganja u osnovne škole.

„Do sada napravljeni potezi, nama su vjetar u leđa i ne sumnjam da ćemo zajedno ploviti i u vremenima koja dolaze jer osjećamo vašu podršku i hvala vam na tome“, rekao je Vukić i dodao kako vjeruje da će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari