POSEBNO PRIZNANJE

Galerija | Kulturno-umjetničkoj udruzi Sklad uručeno županijsko priznanje povodom 145. obljetnice

Kulturno-umjetničkoj udruzi Sklad dodijeljeno je posebno priznanje Primorsko-goranske županije povodom 145. godina djelovanja te njegovanja i razvoja kulturno-umjetničkog stvaralaštva i civilnog društva. Predstavnicima Udruge sa sjedištem u Bakru priznanja su uručili župan Zlatko Komadina i pročelnica Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Sonja Šišić.

Predsjednica Sklada Dunja Vladislović zahvalila je Županiji na kontinuiranoj podršci koju pruža putem UO za kulturu, sport i tehničku kulturu te Ureda županije. “Ponosni smo na ovo priznanje, a svima nama koji djelujemo u kulturnom amaterizmu takve geste bogate dušu. Svi skupa smo se kroz djelovanje udruge višestruko obogatili priznanjima Grada Bakra, Županije i naših sugrađana koji dolaze na naša događanja i koji nas podupiru”, izjavila je Dobroslavić.

Župan Komadina istaknuo je posebnost udruge Sklad koja se bavi i vizualnim umjetnostima, a putem vlastitog volonterskog centra uredila je i dvije šetnice u Bakru. “Dugih 145 godina djelovanja je samo po sebi veličanstveno, a na ovaj smo vam način htjeli zahvaliti na doprinosu društvenom životu Bakra i naše županije”, izjavio je župan.

U pratnji predsjednice Sklada bili su članovi udruge Nevenka Pavletić, Franjo Vicić, Miljenko Husan, Ljubomir Vladislović i Mitja Čegodajev.

Kulturno umjetnička udruga Sklad iz Bakra osnovana je 1877. godine i jedna je od najdugovječnijih udruga na području Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske. Udruga aktivno radi na promociji zborskog pjevanja i klasične glazbe, a kroz svoje sekcije podupire očuvanje čakavštine, volonterski rad i rad s mladima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari