IZNIMNI SPORTSKI REZZLTATI

U Gradu Rijeci primljeni sjajni hrvatski reprezentativci u ronjenju na dah, istaknuta sjajna suradnja RSS-a i klubova

Riječki sportaši Sanda Delija, Petar Klovar i Vitomir Maričić članovi su hrvatske reprezentacije u ronjenju na dah i tijekom ove godine ostvarili su iznimne sportske rezultate i postavili nove svjetske rekorde.

Na prijemu održanom u Salonu Grada Rijeke na njihovim uspjesima čestitali su im riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

Kako je istaknuo gradonačelnik čestitke osim na sportskim rezultatima idu i za promociju Rijeku na brojnim natjecanjima diljem svijeta, ali i za popularizaciju sporta među mladima s kojima rade u svom Ronilačkom klubu Ocean.

Pogledajte prilog Kanala Ri:

„Budućnost ronjenja na dah u Rijeci je neupitna s obzirom na vaše impresivne rezultate u što je uloženo puno truda, rada i odricanja“, rekao je Filipović i dodao kako će ih i Grad Rijeka kao i Riječki sportski savez nastaviti pratiti i podupirati na njihovom sportskom putu.

Dobru suradnju s Gradom Rijeka i Riječkim sportskim savezom istaknuo je i Vitomir Maričić i dodao kako brojni ronioci na dah iz cijelog svijeta vole dolaziti u Rijeku na pripreme. „Mogu reći da je Rijeka na karti ronjenja vrlo prepoznatljiva. Motivirani smo za rad i napredak pa tako u klubu radimo i s mladima, a spremna je i veteranska selekcija za Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah koje ćemo nadam se, uz vašu pomoć, uskoro uspjeti organizirati i u Rijeci“, rekao je Maričić.

Sanda Delija je na međunarodnom turniru u dubinskom ronjenju na dah – Adriatic Depth Trophy 2022. na Krku (Državno prvenstvo Hrvatske) osvojila prvo mjesto u sve tri discipline (ronjenje s konstantnim opterećenjem bez peraja (CNF), slobodno poniranje i ronjenje s konstantnim opterećenjem (CWT)). Na CMAS svjetskom dubinskom prvenstvu u Turskoj 2022. osvojila je broncu.

Petar Klovar je na Adriatic Depth Trophy 2022. na Krku osvojio prvo mjesto u sve tri discipline. U disciplini ronjenja s konstantnim opterećenjem bez peraja (CNF), zaronio je “u jednom dahu” na dubinu od čak 93 metra i postavio novi svjetski rekord.

Na CMAS svjetskom dubinskom prvenstvu u Turskoj 2022. oborio je svjetski rekord  zaronivši  na 132 metra, bez peraja te tako postao najdublji natjecateljski ronilac u povijesti. Rangiran je kao treći ronilac prema AIDA rankingu u povijesti, uzevši u obzir sve discipline.

Vitomir Maričić je u kolovozu 2022. na natjecanju Vertical Blue osvojio 3 brončane medalje i time stekao povijesni rezultat pored Alexeya Molchanova i Alessie Zecchini koji su osvajali medalje na AIDA i CMAS bazenskim i dubinskim prvenstvima te na Vertical blue i Molchanova Grand Prix, odnosno na 6 najprestižnijih natjecanja u ronjenju na dah. Trener je Petra Klovara.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views