'DANAS NOSIMO CRVENO'

Galerija | U Guvernerovoj palači modnom revijom i panelom obilježen Dan crvenih haljina u PGŽ, pogledajte fotografije!

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, obilježen je Svjetski dan crvenih haljina u Primorsko-goranskoj županiji pod nazivom “Danas nosimo crveno”

U panel raspravi svoja iskustva podijelilo je osam pacijentica koje su se iznenada u posljednjih nekoliko godina suočile sa svim posljedicama ove pogubne, a često i fatalne bolesti. Sudjelovalo je i četvoro liječnika koji u svom svakodnevnom poslu rade na suzbijanju tih posljedica.

Svi naglasili bitnost podizanja svijesti o rizicima moždanog i srčanog udara kod žena, kao i prepoznavanja situacija kada se u našoj blizini upravo nekome događa takva situacija.

Modna revija Crvenih haljina

Upravo su pacijentice nosile modnu reviju Crvenih haljina naših renomiranih modnih dizajnera: Juraja Zigmana, ELFS, Peperoncina design, Lusso couture, Sally atelier, butik Rival, Lilium design i Miau couture. Ovaj događaj ujedno je bio prilika za prikupljanje donacija koje će biti usmjerene za nabavku holtera EKG-a i holtera krvnog tlaka.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Javnozdravstvena kampanja

Javnozdravstvena kampanja „Dan CRVENIH HALJINA“ pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena, još i danas nedovoljno prepoznatom, nedovoljno istraženom i nedovoljno liječenom.

Prva kampanja „Dan crvenih haljina“, #nosicrveno, odnosno „Go Red for Women“ pokrenuta je u Americi još 2004. godine, a danas je to međunarodna kampanja posvećena prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti, što uključuje bolesti krvnih žila srca i mozga kod žena. Danas više od 50 zemalja provodi nacionalne kampanje „Go Red for Women“ podižući svijest i osiguravajući sredstva za borbu protiv srčanih bolesti i moždanog udara.

U glazbenom programu nastupale su Ana Kabalin i Damir Kedžo u pratnji gitarista Slađane Čolović i Zvonimira Radišića.

Foto: PGŽ

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari