EVO DETALJA

U Kastvu će se održati predavanje za roditelje i djecu ‘Naučite kako učiti’

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Udruga Lokvina Kastav u prosincu organizira zanimljive radionice za roditelje i djecu.

Kako naučiti učiti, zanimljiva radionica koja je namijenjena roditeljima i djeci od 2. do 4. razreda osnovne škole održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Kastva 2. i 9. prosinca u terminu od 9 do 10 i 30 sati.

”Ideja za projekt „Majstorije učenja – naučiti kako učiti“, nastala je kao želja učiteljica da pomognu učenicima i roditeljima u svladavanju sve većeg izazova usvajanja nastavnog gradiva. S obzirom na to da je u procesu učenja djece rane školske dobi pomoć i podrška roditelja neophodna, smatralo se nužnim roditelje podučiti različitim stilovima učenja te u skladu s istima novim i odgovarajućim tehnikama učenja. Poznavanje i priznavanje individualnih osobina i potreba djeteta nužno je ne samo za brže i učinkovitije usvajanje gradiva, već i za stvaranje i razvijanje pozitivnog odnosa roditelja i djeteta u procesu učenja, odnosno izbjegavanje stresa i negativnih emocija koje se pritom nerijetko javljaju. U skladu s opisanim radionice su namijenjene roditeljima i djeci” rekla nam je Karin Terzić, jedna od predavačica.

Uz Karin Terzić, radionice će održati i Bernarda Sučić i Lea Marot.

Prva radionica je zamišljena kao predavanje i razgovor s roditeljima o tehnikama i stilovima učenja, dok je druga usmjerena na primjenu naučenog na konkretnim primjerima pri čemu u procesu učenja zajednički sudjeluju roditelji i njihova djeca. Radionicama bi se time ostvario predviđeni cilj koji je poučiti učenike i roditelje različitim stilovima i tehnikama kako bi pronašli ono što njima najviše odgovara ili drugim riječima – da nauče kako učiti!

Planirano trajanje svake radionice će biti oko 90 minuta, ali naravno vrijeme je moguće produžiti u skladu s potrebama i interesima sudionika.

Projekt provodi Udruga Lokvina uz sufinanciranje Grada Kastva i on je za sve polaznike besplatan, a dobrodošli su i sudionici koji ne prebivaju na području grada Kastva. Broj polaznika je ograničen stoga je potrebna prijava. Prijave zaprimaju do 25.11.2023. godine na e-mail udrugalokvinakastav@gmail.com.

Udruga djeluje na području grada Kastva, a jedan od njezinih ciljeva je organizirati aktivnosti koje pomažu sugrađanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari