U Kastvu naučite kako biti prijatelji nevjerojatnim pokretačima biljnog svijeta!

Foto: Kastav

Jeste li znali da jedna solitarna pčela oprašuje jednako efikasno kao 120 pčela medarica?

Na predavanju na Kastvu saznajte još mnoštvo zanimljivih činjenica o solitarnim pčelama. Primjerice, jeste li znali da solitarne pčele počinju s poslom mnogo ranije? One lete kad je vani 8+ stupnjeva. To su nevjerojatni pokretači biljnog svijeta, a vi im možete biti prijatelji!

Solitarne pčele će se najvjerojatnije nastaniti u naš vrt ili voćnjak ako im sagradimo prikladni dom – od malko drvene građe i trstike. Kad ga nastane – imamo vrijedne oprašivače koji će početi ranije u godini obilaziti cvjetove u našem vrtu – dok je pčelama medaricama još hladno izlaziti iz košnice. Rane sorte voćaka i bobičastog voća će nam biti zahvalne. Uz to – ne bodu!

Sve tajne ovog divnog i živom svijetu iznimno važnog kukca saznajte od stručnjakinje Marije Ševar na predavanju koje će se održati u ponedjeljak, 25. studenog, u 18 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva. Organizator je Društvo prijatelja waldorfske pedagogije u suradnji s Gradom Kastvom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari