NOVI SUSTAV PRIKUPLJANJA OTPADA

U Kastvu postavljeni spremnici s otpadomjerom, kreću prezentacije i korištenje

S obzirom na to da na području grada Kastva započinje novi individualni sustav prikupljanja komunalnog otpada iz KD Čistoća pozivaju na prezentaciju otpadomjera – uređaja za mjerenje i naplatu otpada po stvarno odloženoj količini.

S obzirom da dio korisnika nema mogućnost smještaja spremnika za komunalni otpad na obračunskom mjestu, Grad Kastav je osigurao da se javna usluga prikupljanja komunalnog otpada pruža putem zajedničkih poluukopanih spremnika na površini javne namjene. Na poluukopane spremnike za odlaganje miješanog komunalnog otpada ugrađen je otpadomjer – uređaj koji omogućuje mjerenje i naplatu otpada po stvarno odloženoj količini.

”Napravili smo sve da novi sustav prikupljanja otpada u Kastvu uvedemo sa što manje problema. Građane trošak opreme nije koštao ništa i većinu smo financirali iz fondova i sredstava razvoja KD Čistoća. Nakon dugo vremena odvajanje otpada je tema u kojoj pokazujemo brigu o zajednici i suživotu i nadam se da će se i građani i poslovni subjekti vrlo brzo prilagoditi na novi sustav.

Hrvatska ni sama ne zna točan smjer gospodarenja otpadom. Država je odredila sankcije i kazne preuzevši europske norme ali to nije popratila adekvatnom infrastrukturom što vidimo na primjerima centara za gospodarenje otpadom. Ipak, odvajanje otpada je svakako korak u pravom smjeru i stoga smo zadovoljni da smo i mi krenuli tim putem.

Krećemo od ponedjeljka, a za sve nejasnoće kojih će sigurno biti u prvim danima možete se javiti u Gradsku upravu ili KD Čistoća” kazao je gradonačelnik Matej Mostarac.

Stoga će se za korisnike održati prezentacija upotrebe otpadomjera i to po sljedećem rasporedu:

1. Za korisnike iz stare jezgre Kastva

  • 03.11.2022. godine ispred poluukopanih spremnika na adresi Trg svete Lucije 4, i to ujutro u 09:00 sati te poslijepodne u 16:00 sati.

2. Za ostale korisnike iz višestambenih zgrada

  • 03.11.2022. godine ispred poluukopanih spremnika u ulici Štivar preko puta kućnih brojeva 1, 3, 5 i 7, i to ujutro u 10:00 sati te poslijepodne u 17:00 sati.

Kako javlja KD Čistoća, od ponedjeljka 31. 10. do subote 05. 11. 2022. godine obavljat će se naknadna podjela spremnika, ključeva i vrećica samo u Sportskoj dvorani ”Matija Katalinić” u Kastvu, Stražnica 2.

Naime, kako u subotu 29. 10. 2022. završava redovna podjela u MO Rešetari, najljubaznije molimo korisnike koju do sada nisu preuzeli svoje spremnike, ključeve ili vrećice da isto obave prema ovoj uputi u gore navedenim terminima u Sportskoj dvorani ”Matija Katalinić”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari