OVU SUBOTU

Povodom obilježavanja Svjetskog dana moždanog udara na Korzu ćete moći besplatno pregledati krvne žile

Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka, Katedra za neurologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Udruga za neurodegenerativne i ostale neurološke bolesti „Neurodeg“, uz potporu Crvenog križa Rijeka, 29. listopada 2022. obilježit će Svjetski dan moždanog udara.

Tim povodom, na riječkom Korzu će u subotu, 29. listopada od 10 do 12 sati biti postavljen infopunkt sa šatorom gdje će uz edukativne materijale i savjete o prevenciji stručnjaci riječke neurologije zainteresiranim građanima mjeriti rizikofaktore za moždani udar. 

Građani kod kojih se utvrdi visoki rizik za moždani udar moći će napraviti ultrazvučni screening krvnih žila vrata te će nakon istoga, ukoliko se pokaže potreba, dobiti hitni termin za color doppler pregled na Klinici za neurologiju.

U 11 sati predviđena su prigodna predavanja o moždanom udaru – prvom uzroku invalidnosti i drugom uzroku smrtnosti u Hrvatskoj. 
Predavači su dr. Siniša Knežević stemom „Mehanička trombektomija” i doc. dr. David Bonifačić koji će govoriti na temu „Vrijeme i mozak“.

Na zamahu prošlogodišnje kampanje uz poruku da Minute mogu spasiti… život, mobilnost, govor, sjećanja ovogodišnja svjetska kampanja nastavit će se fokusirati na svijest o simptomima moždanog udara i važnosti uštede vremena uz #PreciousTime kada je u pitanju moždani udar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari