POČINJE 7. TRAVNJA

U Kastvu se obilježava Mjesec zdravlja; Pripremljen je raznolik program i zanimljiva predavanja

Foto: Klaudio Vrančić/RP

Grad Kastav i Odbor za zdravstvo, socijalnu skrb, ravnopravnost spolova i osobe treće životne dobi predstavili su bogat program Mjeseca zdravlja

Tijekom travnja održat će se 20-ak predavanja, preventivnih pregleda, radionica, vježbi na otvorenom…. A uključeni su i učenici Osnovne škole „Milan Brozović“ Kastav koji će održati literarni i likovni natječaj na temu zdravlja.

Počinje na Svjetski dan zdravlja

Mjesec zdravlja počinje u petak 7. travnja na Svjetski dan zdravlja kada će predavanje održati prof. dr. sc. Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Svakog petka i subote u Gradskoj vijećnici održavat će se predavanja s temama mentalnog zdravlja, utjecaja modernih tehnologija na zdravlje djece, stresa i koronarnih bolesti, anti aging tretmana, ženskog zdravlja… a u svim mjesnim odborima na području Kastva održat će se mjerenje tlaka i šećera u krvi u organizaciji Crvenog križa Kastav.

U petak 21. travnja, od 17 do 19,30 sati i subotu 22. travnja od 10 do 13 sati, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora, dr. Gordan Lakoš održat će preventivne preglede madeža na koje se treba prethodno naručiti na broj 688-209.

Predavači su liječnici, psiholozi, fizioterapeuti i farmaceuti s područja Kastva koji su odlučili predavanja i radionice darovati svojim sugrađanima i ostalim posjetiteljima kako bi i tako podsjetili na važnost očuvanja zdravlja.

Brojna zanimljiva predavanja

Tijekom mjeseca zdravlja moći će se slušati predavanja Gorana Hausera, Tomislava Lesice, Tamare Eskić, Nine Vračević Eškinja, Juraja Kunišeka, Cvite Sesar, Danijele Majetić, Ines Matić, Nikoline Raspor, Svjetlane Gašparović, Babić, Klaudie Benić Salamon, Ivane Borovčak Prša, Aleksandre Lakoš, Martine Peršić Turato i Stribora Markovića.

Na konferenciji za novinare program su predstavili Matej Mostarac, gradonačelnik, Andrea Bralić, viša savjetnica za društvene djelatnosti i Ivana Borovčak-Prša, predsjednica Odbora za zdravstvo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari