Tjedan zdravlja u riječkom KBC-u: Pogledajte što vas sve čeka u narednim danima

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U povodu Svjetskog dana zdravlja koji se obilježio 7. travnja 2024. KBC Rijeka u tjednu koji predstoji organizira više aktivnosti u cilju edukacije o važnosti prevencije bolesti

Tjedan zdravlja obilježit će se kroz niz aktivnosti na Klinici za tumore i Klinici za dentalnu medicinu.

Od aktivnosti, brojne su velikim djelom usmjerene prema onkološkim pacijentima kao jednoj od najosjetljivijih populacija pacijenata, a organiziraju se u suradnji i uz koordinaciju članica Udruge Srce za nju.

Program započinje sutra radionicom na Klinici za tumore.

9. 4. 2024. – Utorak

Lokacija: Klinika za tumore, Dnevni boravak za bolesnike Klinike za tumore

Vrijeme: 16:00 – 18:00 h

Terapeutsku Art radionicu za onkološke pacijente i njihove obitelji održat će u prostorima Dnevnog boravka za bolesnike, Klinike za tumore  Art&Cheers Srebreni Studio uz koordinaciju Udruge srce za nju. Tema radionice je „Mali princ“. Događaju će se s kolačima pridružit i chef Deni Srdoč.

10. 4. 2024. – Srijeda

Lokacija: Klinika za dentalnu medicinu, Odjel za oralnu medicinu, 1. kat, ordinacija broj 2

Dan otvorenih vrata pod sloganom „Jeste li pregledali svoja usta?“

Vrijeme: 12:00 – 15:00 h

10. 4. 2024. – Srijeda

Lokacija: Klinika za tumore, Dnevni boravak za bolesnike Klinike za tumore

Vrijeme: 14:00 – 17:00 h

Onkološko savjetovalište za pacijente, njihove obitelji i građane.

Teme: prehrana kod malignih bolesti, sustavno onkološko liječenje, liječenje radioterapijom te posebni osvrt na gensko profiliranje tumora u sklopu personalizirane medicine u onkologiji.

11. 4. 2024. – Četvrtak

Lokacija: Perivoj / vrt, Klinika za tumore

Vrijeme: 15:00 – 17:00 h

Terapeutsko uređivanje okoliša – Članice Udruge srce za nju, volonteri Udruge i djelatnici Klinike za tumore će uz podršku pacijenata Klinike za tumore zajednički raditi na uređivanju perivoja / vrta Klinike za tumore i njegovoj transformaciji u pravcu terapeutskog vrta.

Terapija uređivanja okoliša sve više koristi u liječenju određenih patologija ili emocionalnih stanja, posebice stresa i nalazi svoje ravnopravno mjesto kao potpora drugim vrstama liječenja.

Napomena: PREDBILJEŽBE ZA SVE RADIONICE NA KLINICI ZA TUMORE KBC-A RIJEKA MOGU SE OBAVITI KOD KOORDINATORICE NA BROJ 091/165-8315.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari