VAŽNA OBLJETNICA

U KBC-u Rijeka postavljena info ploča uz obljetnicu prve tranplantacije bubrega

Kroz pet desetljeća transplantacijski program je predstavljao ponos riječke medicine

Danas je u KBC-u Rijeka na lokalitetu Sušak, ispred Klinike za urologiju, otkrivena informativna ploča posvećena obilježavanju 50. obljetnice prve operacije transplantacije bubrega koja je uspješno izvedena upravo na današnji dan 1971. godine.

Tom prigodom kratkim obraćanjima o važnosti programa transplantacija za razvoj KBC-a Rijeka i hrvatsku medicinu govorili su Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka; Josip Španjol, predstojnik Klinike za urologiju; Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci; Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci; Željko Plazonić, izaslanik ministra zdravstva, državni tajnik Ministarstva zdravstva RH i predsjednik Upravnog vijeća riječkog KBC-a.

Kroz svih ovih pet desetljeća transplantacijski program je predstavljao ponos riječke medicine, a njegov napredak za sobom je pokrenuo i razvoj cijelog niza medicinskih disciplina.

Postavljanje informativne ploče dio je niza aktivnosti riječke bolnice u cilju obilježavanja ovog važnog datuma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari