ISKUŠALI NA BOLESNICIMA

U KBC-u Rijeka predstavljena nova metoda liječenja spinalne patologije

Ilustracija

Klinika za neurokirurgiju KBC Rijeka organizirala je Tečaj laserske perkutane dekompresije intervertebralnog slabinskog diska (PLDD). 

U okviru tečaja u ponedjeljak, 28. lipnja metodu je u KBC-u Rijeka teorijski predstavio i praktično prikazao na bolesnicima prof. dr. sc. Ivan Radoš iz Osijeka, koji se ovom metodom bavi više godina i najiskusniji je u tim procedurama u Hrvatskoj.

Procedurama su nazočili radi edukacije i liječnici iz KB Dubrava, te zainteresirani kolege sa suradnih klinika (Klinika za kirurgiju, Zavod za fizikalnu medicinu, Klinika za anesteziologiju, Klinika za neurologiju, Klinika za ortopediju Lovran).

VIDEO DANA:

Riječ je o novoj metodi u okviru razvoja minimalno invazivnih metoda liječenja spinalne patologijelaserskoj discektomiji (PLDD).

Radi se o perkutanom pristupu navođenom RTG-om i laserskoj redukciji diskalnog degeneriranog tkiva – dakle redukciji intradiskalnog tlaka (slično metodama kemijske ili radiofrekventne redukcije intradiskalnog tlaka) – metodi koja bi mogla znatno modernizirati terapijske pristupe kod bolesnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari