U VRTU DOMA POSAĐENA LOZA

U Slovenskom domu KPD „Bazovica“ obilježen Dan državnosti Republike Slovenije

Foto: KPD Bazovica

U Slovenskom domu KPD „Bazovica“ u subotu je održana svečanost povodom Dana državnosti Republike Slovenije.

U ime Grada Rijeke događaju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan koja je naglasila kako riječkom identitetu na osebujan i originalan način doprinose mnogobrojne nacionalne manjine, među kojima naravno i slovenska nacionalna manjina.

Naglasila je kako se radio o jednoj od najdinamičnijih manjinskih zajednica, što se očitu je u velikom broju aktivnosti koje neumorno organiziraju.

„Doista ste živo vrelo kulture, obrazovanja i suradnje i na tome vam je Grad Rijeka izuzetno zahvalan. Vi ste najbolji primjer kako se poštuje tuđe, a cijeni i čuva svoje“, kazala je zamjenica gradonačelnika Krpan, izražavajući želju za nastavkom dobre suradnje s Gradom Rijekom.

Foto: KPD Bazovica

Događaju su prisustvovali i Zvonimir Stipetić, predsjednik Slovenskog doma KPD Bazovica, Jasmina Dlačić, zamjenica predsjednice Saveza slovenskih društava u Republici Hrvatskoj i Rudi Merljak, predstavnik Ureda Vlade Republike Slovenije za Slovence van granica i po svijetu.

Nakon uvodnih obraćanja, u vrtu Doma posađena je loza koja je potomak najstarije vinove loze na svijetu, uz obraćanje službenog skrbnika Stare loze u ime Općine Maribor, novinara Stane Kocutara.

U prigodnom programu svečanosti nastupila su djeca koja pohađaju nastavu slovenskog jezika, zatim Natko Štiglić na gitari, Mješoviti pjevački zbor KPD Bazovica i dirigent Zoran Badjuk, Muški pjevački zbor KD Franc Marolt iz Malečnika kod Maribora i dirigent Aleksander Čonč, Brass band Slovenija te glazbena skupina KPD Bazovica Mimo ritma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari