U KBC-u Rijeka započeo tjedan ginekološke kirurgije i endoskopije

Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Danas otvoren značajan stručni skup. Predavanja i prijenosi iz operacijskih dvorana

Od 26. do 30. studenoga na Klinici za ginekologiju i porodništvo održava se 20. hrvatski poslijediplomski tečaj ginekološke kirurgije i endoskopije.

Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za ginekološku endoskopiju, Klinika za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Hrvatska akademija medicinskih znanosti od 26. do 30. studenoga 2018. organizirat će 20. hrvatski poslijediplomski tečaj ginekološke kirurgije i endoskopije s međunarodnim sudjelovanjem i 30. studenoga 19. simpozij hrvatskog društva za ginekološku endoskopiju: Kontroverzije u mininalno invanzivnoj ginekološkoj kirurgiji.

Jubilarni međunarodni tečaj 1. kategorije održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske na Klinici za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka.

Tečaj nije samo namijenje trajnom usavršavanju specijalista i specijalizanata iz ginekologije i porodništva, tj. ginekološke kirurgije i endoskopije, već i liječnicima koji se bave anesteziologijom, urologijom, kirurgijom i općom medicinom.

Obuhvatit će sve teme bazične ginekološke endoskopije, ali i teme iz područja uroginekologije i onkologije.

Sudionici tečaja imat će jedinstvenu priliku nazočiti zanimljivim predavanjima uglednih hrvatskih ginekologa i opstetričara iz KBC-a Zagreb (prof. dr. Ante Čorušić), KBC-a Rijeka (prof. dr. Herman Haller), KBC-a Sestre Milosrdnice (doc. dr. Dražan Butorac), Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana (prof. dr. Borut Kobal) i brojnih drugih predavača. Predsjednik i glavni moderator tečaja je prof. dr. Miroslav Kopjar.

Vršit će se prijenosi uživo endoskopskih operacija – telemetrijski prijenos početnih i naprednih histeroskopskih, laparoskopskih i drugih minimalno invazivnih zahvata iz više operacijskih dvorana Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka, a polaznici će dobiti i mogućnost asistiranja. Bit će organiziran i rad na histeroskopskom i laparoskopskom simulatoru, vježbe na ultrazvučnim aparatima, vježbe dijagnostičke i operativne histeroskopije, vježbe uvođenja igle u trbuh, šivanje lijevom i desnom rukom te intrakorporalni i ekstrakorporalni čvorovi.

Nakon završenog tečaja polaznici će biti educirani za samostalno obavljanje osnovnih endoskopskih zahvata u ginekologiji – kao što su dijagnostička histeroskopija, laparoskopija i adhezioliza, laparoskopsko liječenje benigne adneksalne patologije, histeroskopsko liječenje manjih promjena endometrija i submukoznih mioma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari