RIJEČANI PRIGRLILI PROJEKT EPK 2020: U kampanju Uključi se stiglo 59 prijava za Civilne inicijative i 21 za Zeleni val

Kampanja “Uključi se!” u cilju ima uključivanje što većeg broja građana i građanki Rijeke i Primorsko-goranske županije u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

Zatvaranjem prijava za Civilne inicijative i Zeleni val akcija Uključi se je u petak 23. studenog došla do kraja svog prvog dijela. Nedavno odabrano Vijeće građana imat će u sljedećem krugu puno posla da pregleda 59 prijava za program Civilnih inicijativa te 21 za Zeleni val.

Završetkom ovog kruga akcije Uključi se, kreće se dalje s poslom – za članove Vijeća građana organizirana je edukacija o načinu rada u Vijeću, upoznavanje s kriterijima i idejama vodiljama koje će im poslužiti kao smjernice za što kvalitetniji rad i donošenje što boljih odluka te uskoro kreću na odabir pristiglih projekata.

Ideja koja stoji iza kampanje Uključi se je omogućavanje svim građanima i građankama Rijeke da svojim idejama i radom postanu dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

U gotovo šest tjedana trajanja ove akcije imali su to priliku učiniti kroz nekoliko modela. Prijavljivanjem projekata u sklopu Civilnih inicijativa mogli su predložiti načine kako unaprijediti lokalnu zajednicu društveno-kulturnim i umjetničkim akcijama, a kroz projekte u sklopu Zelenog vala predložiti načine na koji se može doprinijeti zelenijim i urednijim javnim prostorima.

Vijeće građana stavlja moć odlučivanja u ruke građana – prijavljeni kandidati, odabrani javnom lutrijom, kao predstavnici stanovnika Rijeke odabrat će najbolje između pristiglih projekata i time im osigurati financijsku potporu za realizaciju. Pojedinačna potpora svakom projektu može iznositi od 10.000 do 30.000 kn.

Za sve one koji kroz volontiranje žele sudjelovati u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, prijave su i dalje moguće – prijavnica je trajno dostupna na adresi www.rijeka2020.eu/ukljucise/volontiranje.

Tijek odabira, napredak provedbe odabranih projekata te njihovi rezultati pratit će se pozorno u mjesecima pred nama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari