DRŽAVNI INSPEKTORAT

U kontrolu u Rijeku poslali sve raspoložive inspektore. Vlasnik restorana: ‘Pa što da je netko umro?!’

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

‘Naravno da nam nije svejedno. Ovaj proizvod je vrlo popularan među kupcima te ga često konzumiraju. Ne možemo vjerovati da tako veliki proizvođač može napraviti ovakve propuste. Pa što da je netko umro?! I mi sami te naši djelatnici piju ta pića. Užas, užas,’ rekao je vlasnik jednog restorana u Rijeci

Državni inspektorat je poslao na teren sve raspoložive snage u Rijeci nakon što su u bolnici zaprimili pacijenta s mogućom kemijskom ozljedom jednjaka nakon što je popio mineralnu vodu s okusom, javlja 24 sata.

Primorsko-goranska policija potvrdila da je 4. studenoga zaprimila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći. KBC Rijeka također je potvrdila slučaj trovanja.

O ozbiljnosti slučaja svjedoči i podatak da je ozlijeđeni muškarac i dalje u bolnici. “On je sad stabilno, a sve oko okolnosti događaja koji su doveli do njegove ozljede je preuzela policija”, rekao je Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Inspekcija je poslana prvo u restorane kako bi preuzeli uzorke. Mnogi su već i ranije samoinicijativno povukli mineralnu vodu Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. nakon slučaja u svibnju kad je Puljanin u Rijeci također spalio jednjak i doživio istu reakciju kao i pacijent koji je danas završio u bolnici.

“Naravno da nam nije svejedno. Ovaj proizvod je vrlo popularan među kupcima te ga često konzumiraju. Ne možemo vjerovati da tako veliki proizvođač može napraviti ovakve propuste. Pa što da je netko umro?! I mi sami te naši djelatnici piju ta pića. Užas, užas,” rekao je vlasnik jednog restorana u Rijeci.

Nastavni zavod za javno zdravstvo oglasio se o cijelom slučaju i izvijestio da mu danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode.

“Nakon zaprimljenih informacija o kemijski kontaminiranim pićima u ugostiteljskim objektima, ali i hospitalizacija pod sumnjom na kemijsku ozljedu usne šupljine, grla i jednjaka, nadležna tijela na terenu prikupljaju uzorke spornih pića. Nad istima će se provesti sva potrebna ispitivanja radi utvrđivanja činjeničnog stanja”, naveli su.

“Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti vodi evidenciju o zaraznim i kroničnim nezaraznim bolestima te nije nadležan za evidenciju gore spomenutih slučajeva hospitalizacija. Za prikupljanje uzoraka nadležna je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti ovlašten je za provedbu svih analiza hrane i pića, i iste će provesti ako nadležna tijela to nalože”, pojasnili su iz Zavoda, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari