OVOG PETKA

U Kostreni će s održati zanimljiva predstava ,,Na pizzi s Krešom”

Predstava „Pizza s Krešom“ će se održati 24. 3. 2023. u 19:00 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, Sv. Lucije 14, Kostrena. Ulaznice se prodaju u predvorju Čitaonice, sat vremena prije predstave (od 18:00 sati).

Spoj glumačkog i kazališnog umijeća s televizijskim iskustvom, glavni su sastojci predstave “Pizza s Krešom”. Redatelj, autor i dramaturg ove kazališne uspješnice je glumac Robert Kurbaša, a u uz njega u predstavi igraju mlada glumica Nika Levak i poznati novinar Krešimir Mišak.

Dva prepoznatljiva lica, jedan iz svijeta kazališta, drugi s malih ekrana u predstavi su zamijenila uloge. Mišak igra čovjeka koji se oslanja na mentalne sposobnosti dok je Kurbaša preuzeo ulogu čovjeka kojeg zanimaju teorije zavjere, urote i ezoterične stvari.

Glazba: Black Coffee
Majstor tona i rasvjete: Bruno Dragoje

Predstava »Pizza s Krešom« komedija je inspirirana kultnim američkim filmom »Moja večera s Andreom« s početka osamdesetih i ponire u tematiku smisla života i naših težnji u potrazi za univerzalnom srećom.
Dvoje ljudi koji pripadaju intelektualnoj eliti našeg suvremenog društva svoje stavove o životu iznose na “obdukcijski stol intelekta” u jednoj kvartovskoj pizzeriji bezimenog velegrada.

Pa ipak možda nisu svjetonazorski stavovi to što traže, nego prava i na ispravan način postavljena pitanja o prirodi ljudskog bića i njegovom mjestu u univerzumu. U ovom kazališnom komadu s tri lika, pitanja će zasigurno biti puno i bosti će upravo tamo gdje treba, izazivajući kod gledatelja reakciju koja nam je u ovom 21. stoljeću geostrateških, političkih, ekonomskih, moralnih i etičkih, religioznih i duhovnih previranja potrebna, kako bi se što bolje pripremili za ono što nam tek dolazi.

„Potrebni su nam sadržaji gdje se glasno promišlja ljudska egzistencija i pitanja koja nas tište u suvremenom svijetu, od teorija zavjere i urote, do zlouporabe znanstvene misli i djela, a kazališna umjetnost mora pronaći načine kako publici približiti različite stavove i postaviti adekvatna pitanja, kako bi pojedinac sam donio zaključak i dijagnozu vremena u kojem živi. Stoga mislimo da je za duhovno zdravlje, a scenska umjetnost je tu nužno potreban medij, esencijalno postavljati ovakve i slične komade na scenu kao sredstvo emocionalne i mentalne higijene građana naše zemlje.“, mišljenja je autor predstave Robert Kurbaša.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari