OVOG PETKA

U Kostreni će s održati zanimljiva predstava ,,Na pizzi s Krešom”

Predstava „Pizza s Krešom“ će se održati 24. 3. 2023. u 19:00 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, Sv. Lucije 14, Kostrena. Ulaznice se prodaju u predvorju Čitaonice, sat vremena prije predstave (od 18:00 sati).

Spoj glumačkog i kazališnog umijeća s televizijskim iskustvom, glavni su sastojci predstave “Pizza s Krešom”. Redatelj, autor i dramaturg ove kazališne uspješnice je glumac Robert Kurbaša, a u uz njega u predstavi igraju mlada glumica Nika Levak i poznati novinar Krešimir Mišak.

Dva prepoznatljiva lica, jedan iz svijeta kazališta, drugi s malih ekrana u predstavi su zamijenila uloge. Mišak igra čovjeka koji se oslanja na mentalne sposobnosti dok je Kurbaša preuzeo ulogu čovjeka kojeg zanimaju teorije zavjere, urote i ezoterične stvari.

Glazba: Black Coffee
Majstor tona i rasvjete: Bruno Dragoje

Predstava »Pizza s Krešom« komedija je inspirirana kultnim američkim filmom »Moja večera s Andreom« s početka osamdesetih i ponire u tematiku smisla života i naših težnji u potrazi za univerzalnom srećom.
Dvoje ljudi koji pripadaju intelektualnoj eliti našeg suvremenog društva svoje stavove o životu iznose na “obdukcijski stol intelekta” u jednoj kvartovskoj pizzeriji bezimenog velegrada.

Pa ipak možda nisu svjetonazorski stavovi to što traže, nego prava i na ispravan način postavljena pitanja o prirodi ljudskog bića i njegovom mjestu u univerzumu. U ovom kazališnom komadu s tri lika, pitanja će zasigurno biti puno i bosti će upravo tamo gdje treba, izazivajući kod gledatelja reakciju koja nam je u ovom 21. stoljeću geostrateških, političkih, ekonomskih, moralnih i etičkih, religioznih i duhovnih previranja potrebna, kako bi se što bolje pripremili za ono što nam tek dolazi.

„Potrebni su nam sadržaji gdje se glasno promišlja ljudska egzistencija i pitanja koja nas tište u suvremenom svijetu, od teorija zavjere i urote, do zlouporabe znanstvene misli i djela, a kazališna umjetnost mora pronaći načine kako publici približiti različite stavove i postaviti adekvatna pitanja, kako bi pojedinac sam donio zaključak i dijagnozu vremena u kojem živi. Stoga mislimo da je za duhovno zdravlje, a scenska umjetnost je tu nužno potreban medij, esencijalno postavljati ovakve i slične komade na scenu kao sredstvo emocionalne i mentalne higijene građana naše zemlje.“, mišljenja je autor predstave Robert Kurbaša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari