EVO PROGRAM

U Kostreni će se obilježiti Međunarodni dan starijih osoba uz bogat program

Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Općina Kostrena dugi niz godina organizira obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba koji će se ove godine obilježiti u ponedjeljak 2. listopada 2023. godine s početkom u 9 sati u Žurkovu u kafiću JK Galeb.

Nakon mjerenja krvi i šećera slijedi šetnja do vaterpolo igrališta na kojem će djelatnici Medicinskog fakulteta Rijeka održati vježbe za zainteresirane. Svi zajedno dalje će prošetati do uvale Svežanj te druženje završiti ručkom u konobi More.

Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine prilagođene potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, kao poticaj državama članicama da starijim osobama osiguraju zadovoljenje svih njihovih potreba i omoguće sudjelovanje u društvu, u skladu s fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari