VRIJEDAN ZAHVAT

Galerija | U Kostreni izgrađena nova cesta

Završeni su radovi na izgradnji spojne ulice kojom su povezane ulice Šojska i Žarka Pezelja u naselju Paveki kako bi se postigla bolja protočnost prometa kroz naselje.

Nova dionica cesta duga je oko 120 metara i namijenjena dvosmjernom prometu, s obostranim nogostupom i pripadajućom infrastrukturom koja uključuje vodovodni ogranak, kanalizacijski kolektor i oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu kao i DTK infrastrukturu.

Riječ je o infrastrukturnu zahvatu vrijednom oko 1, 5 milijuna kuna na koji se zbog složenih imovinsko – pravnih odnosa čekalo dugi niz godina.

Novoizgrađenu cestu obišli su pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Dario Modrić i općinski načelnik Dražen Vranić koji je tom prilikom rekao: – “Neki projekti u Kostreni, poput Žurkova ili ove spojne ceste, stajali su dugi niz godina, ne zato što za njih nije bilo sredstva ili su bili građevinski složeni, nego su njihovu realizaciju priječili neriješeni imovinsko-pravni odnosi s čime smo se mi kao općinska uprava ozbiljno uhvatili u koštac i rješavamo situaciju po situaciju. Kao što sam već u nekoliko navrata istaknuo, veličinu nekog komunalnog projekta ne treba uvijek mjeriti isključivo kroz ulaganje, nego i kroz utjecaj na kvalitetu života mještana kao što je to bio slučaj na ovoj lokaciji gdje su mještani godinama čekali da iz svojih kuća i stanova napokon izađu na uređenu asfaltiranu ulicu”.

Završeni su radovi i na uređenju lokalne ceste kroz Kostrenu LC 58054, na dionici u Glavanima ispred zgrade Doma zdravlja. U okviru radova izgrađen je pješački nogostup u dužini od oko 140 metara s lijeve strane kolnika i novim rubnjacima uređen postojeći nogostup s desne strane kolnika. Postavljena je nova horizontalna i vertikalna signalizacija s ciljem povećanja sigurnosti pješaka u prometu na ovoj izuzetno frekventnoj lokaciji.

Radovi vrijedni približno 350 tisuća kuna izvedeni su kroz investicijsko održavanje, uz suglasnost Županijske uprave za ceste PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari