PRVA SERIJA CIKLUSA

U Kostreni krenule vođene šetnje nordijskog hodanja

Prva iz serije ciklusa aktivnosti iz projekta Hodaj i ti! – nordjskim hodanem do inkluzivne i zelene PGŽ- uz sufinanciranje Primorsko-goranska županija i Općine Kostrena održana je danas u Žurkovu.

Pozivu se odazvalo ukupno dvadesetak građana i korisnika Udruge, što je prema riječima Marte Berčić, koordinatorice programa, i optimalan broj obzirom da se radi o vođenoj aktivnosti. U ime Primorsko-goranske županije, sudionike je pozdravila Suzana Badurina iz Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Hodaj i ti! je inicijativa za povećanje socijalne održivosti lokalne zajednice korištenjem postojećih resursa Kostrene i drugih gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji. Pruža idealnu priliku za poticanje inkluzije mladih s teškoćama u zajednicu i povećava svijest o dostupnosti zdravih navika. Cilj je povećati dostupnost zdravih rekreativnih aktivnosti (nordijsko hodanje) stanovnicima Primorsko-goranske županije, u Kostreni, Rijeci, Kastvu, Viškovu, Opatiji i drugdje te omogućiti aktivno uključivanje građana u aktivnosti mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju te prevencija bolesti zdravom sportskom aktivnošću i povećanje socijalnog kapitala Općine Kostrena, odnosno PGŽ-a.

VIDEO DANA:

Projekt Hodaj i ti! doprinosi razvijanju svijesti o zdravom načinu života i prevenciji bolesti, kao i razvijanju svijesti o važnosti rekreacije i kretanja za zdravlje pojedinca.

Ovaj projekt je nastavak projekta “RI urban inclusive walking” kojeg je 2019 godine u sklopu programa Civilne incijative Rijeka 2020 EPK provodio DIP i dio je programa “DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!,” koje financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Primorsko-goranska županija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari