U PONEDJELJAK

Galerija | U Kostreni obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Pod motom „Možemo sve, ali samo malo drugačije“, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Zajednice sportova PGŽ, u Kostreni je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

U ponedjeljak 27. studenog 2023. godine u Sportskoj dvorani Kostrena raznolikim sportskim aktivnostima obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom čiji je cilj promicanje tjelesne aktivnosti kao zdravog načina života kod djece s teškoćama, odnosno osoba s invaliditetom kao i kod djece urednog razvoja i osobama bez poteškoća.

Uz organizatore, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Zajednicu sportova PGŽ, na obilježavanju dana sudjelovali su Košarkaški klub osoba s invaliditetom, Parastolnoteniski klub Rijeka, predstavnici Udruge za Down sindrom Rijeka 21, učenici 6.a i 8.a razreda Osnovne škole Kostrena i Decathlon koji je sudionicima programa osigurao poklone.

U okviru sportskog programa održana je demonstracija košarke u kolicima, prolaženje poligona zatvorenih očiju, program inkluzivne košarke Baskin i parastolni tenis.

Osim Svjetlane Gašparović Babić iz Odjela javnog zdravstva Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, prisutnima su se još obratili glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ-a, viša stručna suradnica za socijalnu i zdravstvenu skrb u Općini Kostrena Katarina Zelić i ravnateljica Osnovne škole Kostrena Adriana Glavan, koja je istaknula potrebu za što boljom integracijom osoba s invaliditetom.

Sportska dvorana Kostrena jedna je od rijetkih na našem području koja je pristupačna osobama s invaliditetom i stoga je čest domaćin događajima koji promiču inkluzivnost i uklanjanje prepreka za ostvarivanje jednakih prava.

Sportska dvorana “dom” je Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom “Kostrena”, koji svojim aktivnostima ruši barijere i stereotipe, u nastojanju da približi sport osobama s invaliditetom, široj javnosti i mladima.

Uz Sportsku dvoranu i Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji, središte društvenog i kulturnog života Kostrene, ugradnjom dviju podiznih platformi povećala je pristupačnost sadržajima osobama s invaliditetom i teškoćama u kretanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari