SVE MORA BITI KAO PRIJE

U Kostreni odlučeno: Onečišćeni šljunak na plažama zamijenit će se novim iste kvalitete

Riječ je o opsežnim radovima koji će izvjesno potrajati nekoliko tjedana

Održan je redoviti sastanak na temu sanacije onečišćenja na području Kostrene. Obilaskom onečišćenih lokacija zaključen je redovni sastanak predstavnika Općine Kostrene i Županijskog operativnog centra PGŽ u kojem su predstavnici županije i Lučke kapetanije Rijeka, s predstavnicima TE Rijeka i tvrtkom Dezinsekcija.

Sastanci sudionika uključenih u sanaciju onečišćenja izazvanog istjecanjem polutanta iz postrojenja TE Rijeka u more, održavaju se dinamikom dva puta tjedno, s ciljem nadzora nad radovima sanacije i utvrđivanjem daljnje dinamike radova.

Nakon uklanjanja onečišćenja mora, kontinuirano se provodi sanacija onečišćenog obalnog područja.

Na današnjem sastanku dogovoreno je kako će se prije zamjene šljunčanog materijala na plažama nastaviti s pranjem stijena, a tek potom pristupiti skidanju šljunka u sloju koji to bude zahtijevala razina onečišćenja i potom ga zamijeniti novim šljunkom iste kvalitete.

Onečišćeni će se materijal baržama prebacivati do lučice Podurinj od kuda će se kopnenim putem odvoziti na zbrinjavanje, a na isti način bit će potrebno dopremiti i materijal za vraćanje plaža u prvobitno stanje.

Riječ je o opsežnim radovima koji će izvjesno potrajati nekoliko tjedana, a s obzirom na dio godine dinamika izvođenja radova bit će uvjetovana i vremenskim prilikama.

Ono što su sudionici sastanka i ovom prilikom istaknuli, a posebno naglasile Općina Kostrena i Lučka kapetanija Rijeka, zajednički je cilj što brže vraćanje svih onečišćenih lokacija u prvobitno stanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari