PREUREĐENE ADMINISTRATIVNE ZGRADE

U Krk stižu nova bespovratna sredstva za energetsku obnovu zgrade gradske uprave na Lukobranu 5

Foto: Otok Krk/ Igor Gržetić

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske sufinancirati će energetsku obnovu administrativne zgrade na adresi Lukobran 5, Krk, a koju je Grad Krk prijavio na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora (Ref.oznaka KK. 04.2.1.04.0765).

Ugovor o dodjeli  bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. potpisan je 12.04.2019.godine, a potpisali su ga ministar Predrag Štromar za Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić.

Prema potpisanom ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ukupni prihvatljivi troškovi projekta energetske obnove administrativne zgrade grada Krka iznose 1.858.536,43 kuna od čega je 447.494,55 kuna bespovratnih. Osim spomenutog ugovora bespovratna sredstva su za predmetnu investiciju odobrena i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH, i to u iznosu od 705.520,94  kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari