PROMICANJE MALOG RIBARSTVA

U Mošćeničkoj Dragi održana promocija malog ribarstva u sklopu projekta Adri.SmArtFish

Foto: PGŽ

Primorsko-goranska županija partner je u Projektu „Adri.SmartFish“ – Valorizacija malog ribarstva uzduž Jadranske obale koji se provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska.

Glavni cilj projekta je očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj malog ribarstva kroz promociju, edukacije i nabavu opreme za ribare.

Prva promocija sektora malog ribarstva održana je u Crikvenici, a druga u Mošćeničkoj Dragi. U dva turistička mjesta s ribarskom tradicijom, međusobno su se povezali ugostitelji, ribari, učenici i institucije kako bi primjerom dobre prakse otvorili mogućnost suradnje na području malog ribarstva. Prvi dio programa odnosio se na educiranje predstavnika iz sektora ugostiteljstva, dok je drugi dio namijenjen edukaciji ribara.

Foto: PGŽ

U dijelu promocije za sektor ribarstva prisutne je u Mošćeničkoj Dragi u ime Primorsko-goranske županije pozdravio zamjenik župana Petar Mamula, a potom je voditelj odsjeka za poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ Mladen Brajan prezentirao aktivnosti projekta „Adri.SmArtFish“. U nastavku prezentacije direktorica Poduzetničkog centra „Vinodol“ Ivona Blažević predstavila je prijedlog prekograničnog udruživanja u sklopu kojeg bi se promicalo odgovorno ribarstvo i ribarske aktivnosti s ciljem očuvanja ribljih resursa, njihovog dugoročnog održivog gospodarenja i iskorištavanja te razvoj sektora malog priobalnog ribolova.

Održala su se i dva stručna predavanja o nutritivnoj vrijednosti ribe i faktorima koji utječu na odabir potrošača što je prezentirala prof.dr.sc. Greta Krešić sa Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Riblji meni prilagođen za prezentaciju, degustaciju i edukaciju gostiju pripremljen je u suradnji s učenicima (maturantima kuharima) Ugostiteljske škole Opatija i Srednje škole Dr. Antuna Barca iz Crikvenice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views