VRIJEME JE ZA POKRET

 U nedjelju na Platku počinje “Festival sportske rekreacije Platak 2020”

Pandemija koronovairusa je skoro pa stvar prošlosti, a svi se navikavamo na “novo normalno”

Neodržavanje programa i karantena svakako su pospješile želju za aktivnostima, a niz takvih priprema Savez sportske rekreacije “Sport za sve”  Primorsko – goranske županije koji će tijekom cijelog ljeta pripremati brojne aktivnosti, s ciljem promicanja zdravog života. “Festival sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja kreće već od nedjelje 7. lipnja, a već je poznat program aktivnosti za cijeli mjesec. Naravno, sve aktivnosti su prilagođene situaciji i preporukama HZJZ, a svi se sudionici trebaju pridržavati istih.

Prvi vikend donosi program nordijskog hodanja i pješačenja koje Savez organizira zajedno sa KŠR Gorovo pa će tako u nedjelju 7. lipnja, s početkom u 11 sati, a povorka hodača krenut će srednje teškom stazom na relaciji Platak – Radeševo – Platak, u trajanju od cca 135 minuta.

U subotu, 13. lipnja, s početkom u 11 sati te u suroganizaciji sa AK Kvarner, organizira se program “Atletika u prirodi” koji se sastoji od treninga u prirodi za predškolsku dob, treninga u prirodi za djecu osnovnoškolskog uzrasta (oba treninga uz trenere AK Kvarner) te rekreativnog trčanja pod vodstvom trenera Zorana Žilića”. Nedjelja 14. lipnja je rezervirana za program KŠR Gorovo “Vježbanjem do zdravlja” koji započinje u 11 sati sa Body Core aktivnosti uz Tajanu Stakić, nastavlja se u 12 sati kružnim treningom pod vodstvom Milene Obradović Konjevoda te u 13 sati Body harmony dance programom pod vodstvom Romine Muškardin. U 14 sati započinje program nordijskog hodanja i vježbanja na trim stazi (lagana staza, trajanje programa cca 60 minuta), a svakako valja napomenuti da će se u 11 sati održati i radionica izrade smoothie napitaka u suradnji sa Udrugom Žmergo.

Naredni vikend donosi dva zanimljiva program pa će se tako u subotu 20. lipnja, s početkom u 11 sati, održati program “Roditelji i djeca u pokretu” koji se realizira u suradnji sa Savezom ŠSD PGŽ, a obuhvaća program kretanja u prirodi na srednje teškoj stazi Platak – Radeševo – Platak, u trajanju od cca. 135 minuta. Dan kasnije, u nedjelju 21. lipnja i na prvi kalendarski dan ljeta, u suorganizaciji sa BK Grobnik održat će se Biciklijada sa startom u 11 sati i to na dvije rute: laganoj obiteljskoj dužine 10 km te srednje teškoj sportsko – rekreativnoj dužine 25 km.

Posljednji vikend lipnja također je pun zanimljivih aktivnosti pa će tako u subotu 27. na svoje doći ljubitelji planinarenja za koje je pripremljen pohod laganom stazom Platak – Jasenovica – Platak, u trajanju od cca 120 minuta, a aktivnost se priprema u suorganizaciji sa PD Kamenjak. U nedjelju, 28. lipnja svi zainteresirani će na Platku moći sudjelovati u nekoliko aktivnosti, pa tako SK Ajkule Rijeka priprema aktivnosti za ljubitelje streličarstva, Ranč Angeli Bregi priprema jahanje konja u kategoriji obiteljskog jahanja (za roditelje i djecu) individualnog jahanja za djecu i odrasle te terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom, organizator priprema prezentaciju nordijskog hodanja, a Decathlon će predstaviti svoju posebnu prezentacijsku zonu.

Programom u nedjelju 28. završit će aktivnosti predviđene za lipanj, ali se iste nastavljaju i u srpnju brojnim programima koje organiziraju  Savez sportske rekreacije “Sport za sve”  Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

Nakon dugog perioda aktivnosti se vraćaju u prirodu što će svakako pomoći boljem fizičkom, ali i psihičkom osjećaju,  pa organizatori pozivaju svih na zajednička druženja i aktivnosti na Platku.

Photo: arhiva Festivala sportske rekreacije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari