PRVI POVUKLI POTEZ

Nedjeljom će raditi samo dio trgovina domaćeg lanca, uz znatno bolje plaće radnicima

Foto: Damir Šepahar/Pixsell

Rad nedjeljom će Pevexovim zaposlenicima biti 50 posto više plaćen nego običnim radnim danom

Odlukom Uprave za sve radnike Pevexa, u njegovih 13 trgovačkih centara diljem Hrvatske nedjelja postaje neradni dan, dok će u preostalih 12 radno vrijeme nedjeljom biti znatno kraće u odnosu na ostale dane.

Uz to, rad nedjeljom će Pevexovim zaposlenicima biti 50 posto više plaćen nego običnim radnim danom, umjesto dosadašnjih 35 posto.

‘Intenzivno smo analizirali i promišljali o samoinicijativnom ukidanju rada nedjeljom. Tijekom zabrane rada nedjeljom promet se prelio na druge dane u tjednu i nismo imali znatne gubitke zbog neradne nedjelje. Međutim, morali smo i razmišljati – što će se dogoditi ako mi ne radimo spomenutog dana, a konkurencija nastavi nakon prestanka mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite? Naravno da bismo htjeli da pravila vrijede za sve isto jer smo obvezni i po tom pitanju našim radnicima, da imaju iste uvjete tržišne utakmice s konkurencijom. I zbog njih želimo ostati na samom vrhu uspješnosti jer konkurencija je brojna u našoj branši. Želimo zaposlenicima osigurali još više plaće, koje su kontinuirano rasle zadnjih nekoliko godina. Zato ćemo se dodatno potruditi, unatoč tome što ćemo raditi manje dana od konkurencije. Želimo i dalje ostati jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. U skladu s tim smo uveli i neradnu nedjelju u više od polovice naših centara, dok se u preostalima nastavlja raditi skraćeno taj dan uz povećanje osnovne plaće”, poručio je predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević.

Trgovački centri u kojima nedjelja ostaje radna, ali s radnim vremenom od 8 sati do 14 sati su: Jankomir, Sesvete, Novi Zagreb, Žitnjak, Osijek, Pula, Kukuljanovo, Škurinje, Zadar, Šibenik, Split i Varaždin.

Ostale dane u tjednu, od ponedjeljka do subote, svih 25 centara Pevexa diljem Hrvatske radi od 7 sati do 21 sat. S time da se s radom zastaje od 13,30 do 14,30 sati radi dezinfekcije prostora kako bi dodatno zaštitili zaposlenike i kupce.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari