FINALE KARNEVALA

U nedjelju veliko finale 40. Riječkog karnevala – Međunarodna karnevalska povorka. Evo svih detalja!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U nedjelju, 19. veljače s početkom u 12 sati, na rasporedu je Međunarodna karnevalska povorka, veliko finale 40. Riječkog karnevala

Gotovo 9.000 maškara, u 92 karnevalske grupe, pokazat će svoje maske na riječkom Korzu. Brojni gledati iz cijele Hrvatske i inozemstva uživat će u karnevalskom šarenilu a nakon završetka Međunarodne karnevalske povorke ključ će biti vraćen Gradonačelniku i Pust će platiti glavom za sve loše u prošloj godini.

“Pred nama je veliko finale Riječkog karnevala – Međunarodna karnevalska povorka i to jubilarna četrdeseta. Veseli me da smo nakon svih peripetija zbog pandemije ove godine ponovo na Korzu u vrijeme Pusta. Podsjetit ću da su Riječki karneval i Međunarodna maškarana povorka jedan od najvećih i najznačajnijih turističkih događaja u cijeloj Europi. Dani pred nama prepuni su maškaranih događanja od kojih, naglasit ću, veliki broj nosi i humanitarni predznak. Naravno, pozivam svih da se pridruže tisućama maškaranih lica u nedjelju na riječkom Korzu, da se svi dobro zabavimo i, kako moto našeg karnevala kaže – budemo što želimo”, istaknuo je gradonačelnik Marko Filipović.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Izuzetno bogat program

Marko Mikašinović, voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, najavio je vikend pred nama i otkrio sve detalje Međunarodne karnevalske povorke.

Tijekom posljednjeg karnevalskog vikenda bit će moguće uživati u brojnim karnevalskim feštama. U petak su na rasporedu Maškarani tanci va Pašcu, Noć krinolina na brodu Marina, Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom te Neon Čiket karaoke party.

U subotu zabavama pod maskama također nema kraja te nas čekaju Humanitarna maškarana maneštra, Humanitarna maškarana jota, Neon Čiket pidžama party, Humanitarni karnevalski gala party te koncert Gustafa u Export Delti. Naravno tu su još i nezaobilazne predstave Kazališnog vrtuljka Ivana pl. Zajca.

U povorci 56 alegorijskih kola

Voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke osvrnuo se na Međunarodnu karnevalsku povorku s ukupno 92 grupe i gotovo 9.000 sudionika te 56 alegorijskih kola.

Iz inozemstva nam dolaze grupe iz Italije, Mađarske, Crne Gore, Makedonije, Indije i Malezije te iz svih dijelova Hrvatske. Svi posjetitelji koji dođu na Korzo, na pravo maškarano ludilo, kroz povorku će na 6 pozornica voditi sljedeći poznavatelji Karnevala – Jadranka Čubrić i Lucio Slama u ulici Ivana Zajca, Lena Stojiljković i Neno Pavinčić na Jelačićevom trgu, Ivica Nikolac i Maja Stepančić u Scarpinoj ulici, Borna Šmer i Robert Ferlin te Irena Grdinić i Mario Lipovšek na pozornici na Korzu, Ivana Bilen Perić i Tomislav Škulj na Trgu Republike Hrvatske te Matea Krmpotić i Gracian Čop na Jadranskom trgu.

Nakon završetka Međunarodne karnevalske povorke na Korzu na pozornicu izlaze Koktelsi, a slijedi i nastavak karnevalskih zabava na nekoliko lokacija te paljenje pusta. Povorku će biti moguće pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri i na mrežnoj stranici na adresi www.rijecki-karneval.hr.

Humanitarni karnevalski gala party

Predsjednik Rotary kluba Rijeka – sv. Vid Goran Orlić naglasio je kako Rotary klubovi uvijek imaju humanitarni karakter te mu je izuzetno drago da sredstva prikupljena na Humanitarnom karnevalskom, gala party-u uvijek idu u dobre svrhe te da će i ove godine sredstva otići na pravu adresu. Karte za Humanitarni karnevalski gala party u prodaji su u Turističkom informativnom centru.

Meštar Sandi zahvalio se svim karnevalskim grupama koje ulažu izrazito puno truda u izradu maski za Međunarodnu karnevalsku povorku te pozvao sve da dođu i obilježe 40. Riječki karneval i da sudjeluju u ostalim programima Riječkog karnevala, kojih ovog posljednjeg karnevalskog vikenda zaista ne nedostaje.

Akcija „Eurić po eurić- listić“

Aktualna kraljica Riječkog karnevala Maja Babin kaže da uzbuđenje i dalje traje te da je ova prva godina da na Međunarodnu karnevalsku povorku ne ide sa svojom karnevalskom grupom. Ove godine će prvi puta biti na i Humanitarnom karnevalskom gala partyu te je izuzetno sretna i uzbuđena zbog toga, a istaknula je kako je uživala na svim dosadašnjim događanjima za vrijeme Riječkog karnevala.

Predsjednica Karnevalske udruge Čiket Ljubimka Sušanj predstavila je tradicionalna događanja u sklopu Riječkog karnevala, u petak Neon Čiket karaoke party i u subotu Neon Čiket pidžama party. Istaknula je kako je sve krenulo spontano da bi širili dobre vibracije te da je uvijek veselo i živo.

Pozvala je sve da se pridruže ovaj završni maškarani vikend i podrže akciju „Eurić po eurić- listić“, od koje sva prikupljena sredstva će se donirati za uređenje dvorišta i kupnju maslina za Centar za autizam u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari