TURISTIČKI SAJAM U MILANU

Opatijska rivijera predstavlja se na sajmu „BIT“ u Milanu

Turističke zajednice Opatijske rivijere i Kvarnera zajednički se predstavljaju na štandu HTZ-a na jednom od najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova BIT u Milanu koji se održava od 12. – 14. veljače 2023.

BIT Milano je turistički sajam orijentiran na poslovnu publiku, no otvoren i širokoj publici. Na sajmu nastupa više od 1.000 izlagača iz preko 50 zemalja. Svake godine sajam posjeti oko 80.000 posjetitelja, većinom predstavnika turističkih agencija, tour operatora i avioprijevoznika. Više od četrdeset godina BIT promovira susrete između stručnjaka iz industrije i profiliranih kupaca iz geografskih područja s najvišom stopom gospodarskog rasta. Sajam BIT održava se u Milanu od 1980. godine, te je najpoznatiji turistički sajam u Italiji. Sajam je prvog dana bio otvoren za široku javnost, dok su ostala dva dana namijenjena B2B poslovanju.

Prvog dana sajma (otvorenog za javnost) zabilježen je izniman interes posjetitelja, što je potvrdilo činjenicu da se turizam vraća u punom zamahu te da su očekivanja daljnjeg rasta turističkih brojki opravdana. Uz predstavljanje turističke ponude Opatijske rivijere, Turistička zajednica grada Opatije poseban je naglasak stavila na predstavljanje i promociju outdoor aktivnosti i gastronomije koji su za talijanske goste značajni motivi za odabir destinacije.

„Talijansko tržište od velike je važnosti za Opatiju. Talijani su tradicionalno jedni od jačih emitivnih tržišta, a jedan od značajnijih motiva za njihov dolazak na opatijsku rivijeru, posebno izvan glavne sezone, uvijek je bila  naša vrhunska gastronomija. Italija je prema broju ostvarenih noćenja u 2022.  godini bila na 6. mjestu, nakon Austrije, Njemačke, Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

S 49.000 ostvarenih noćenja talijanski gosti ostvarili su rast broja noćenja od 72% u odnosu na 2021. godinu, pa vjerujemo da će brojke s talijanskog tržišta i dalje rasti nakon razdoblja pandemije. Možemo sa zadovoljstvom reći da za ponudom Opatijske rivijere vlada izniman interes, kako šire javnosti tako i medija, agencija i tour operatora kojima je predstavljena turistička ponuda Opatijske rivijere.“, istaknula je direktorica TZ grada Opatija, gđa Suzi Petričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari