HOTELI VEĆ PUNI

Video | U Opatiji će i ove godine brojni turisti otvarati svoje Božićne darove! Pogledajte zašto

Lani je u posezoni na Kvarneru ostvareno 90 posto noćenja iz 2019. Ove bi godine 2019. trebala biti premašena. Od vode s opatijskog turističkog izvora napit će se i u restoranima ( galebovi piju vodu), u kojima se osjeti bolja zarada

Božićne i novogodišnje darove brojni će turisti ove godine otvarati u Opatiji. Hoteli su već puni. Svima je, kažu, u prosincu važno osjetiti blagdansku bajku, a ona je ovdje ispričana na tisuću načina, izvještava Ida Balen za RTL danas.hr.

“Bit će otvoreno deset naših hotela, od Opatije do Mošćeničke Drage. Popunjenost je odlična, još je zapravo malo mjesta slobodno, tako da oni koji još nisu odlučili imaju prilike doći, ali zapravo je jako malo mjesta još slobodno”, kaže Ivan Sarajlić, glasnogovornik hotelske grupacije

Isto je i u privatnom smještaju. Apartman u Centru Opatije rezerviran je do kraja prosinca. Već u petak stižu novi gosti iz Italije.

“Mislim da zapravo možemo zahvaliti za to odličnom adventu u Opatiji, koji je svake godine sve veći sve bolji, sve sjajniji. Isto tako tu su i proslave Nove godine, svake godine su zapravo tri zabave u Opatiji i gosti mogu birati, mislim da je to zapravo ono što ih privlači”, kaže Marijana Šepić Bjelobaba, vlasnica apartmana u Opatiji.

Lani je u posezoni na Kvarneru ostvareno 90 posto noćenja iz 2019. Ove bi godine 2019. trebala biti premašena. Od vode s opatijskog turističkog izvora napit će se i u restoranima ( galebovi piju vodu), u kojima se osjeti bolja zarada.

“Ovisi od gosta do gosta. Stariji ljudi dođu na ribicu i to. Hajdemo reći starije generacije da su malo bolji gosti”, kaže Mateo Gulin, konobar.

Nije za kupanje, ali more i zimi dotiče. Možda je van zagrljaja, no sve je s okusom plavetnila. A to je mali dio onoga što gostima znači Opatija.

“Sve, ljubaznost ljudi, da je lijepo. Ja sam ljubiteljica mora i dođem inače samo u srpnju i kolovozu”, kaže Tina Jenko iz Slovenije.

Opatija je postala jedna od najuspješnijih cjelogodišnjih turističkih destinacija. U kolovozu se uživa pod šeširima, u prosincu pod snježnom kapom koju navlači Učka, izvještava Ida Balen za RTL danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari