ZA SVAKOG PONEŠTO

Bogat program Zimske priče iz Benčića u subotu: Uz koncerte tu je i ‘Dječji buvljak na stepkama’

Foto. Hrvoje Skočić/Riportal

Zimska priča iz Benčića u subotu 17. prosinca traje od 10 do 21 sat a osim radionica, kino predstava, zabavnih igri i mozgalica čekaju nas i Buvljak na stepkama, obiteljski kakao kviz i odlična svirka

U prizemlju MMSU-a subotnja glazbena večer započinje u 18.30 s bendom Raspad sistema iz Klane koji svira rock obrade domaćih i stranih autora, a nakon njih, od 19.30 do 21.00 sat nastupaju indie-americana zaljubljenici My Buddy Moose.

Program Zimske priče u Dječjoj kući počinje u 10.00 sati Dječjim buvljakom na stepkama na će se razmjenjivati igračaka, stripovi, slikovnice.

U 10.00 sati kreću i dvije radionice: radionica Veseli češeri na kojoj se izrađuju blagdanski ukrasi od češera te drop-in radionica ‘Čarobni štapić’ kojoj se možete pridružiti bez najave bilo kad do 13.00 sati i izraditi – čarobni štapić.

U 11.00 sati počinje inkluzivna projekcija filma Pisma na kraju šume u sklopu projekta Film svima, a uz film i ovoga puta uči se hrvatski znakovni jezik, priča o medijskoj kulturi i inkluziji.

U 11.00 sati održava se Striborova Škrabaonica kreativnog škrabanja.

U 16.00 sati u sklopu programa KULtni crtić prikazuju se Čudnovate zgode šegrta Hlapića, animirani film za cijelu obitelj.

U 17.00 sati u održava se Radionica optičkih igračaka na kojoj će polaznici moći crtati, bojati, lijepiti, rezati i samostalno napraviti Thaumatrope i Zoetrope, a potom i naučiti kako zavarati svoje oko.

U 17.30 sati u počinje društvena igra bijega & rješavanja zagonetki Misterij ukradenih pisama.

U 18.00 sati pogledajte filmski hit Avatar: Put vode, a za sve ljubitelje kvizova, također u 18.00 sati, kreće zabavni obiteljski kakao kviz @Baltazar Jooooj, kako se ono zove…:.

U blagdanskoj kućici u dvorištu Benčića za vrijeme Zimske priče možete se okrijepiti napicima i ukusnim zalogajima, za glazbu je zadužen Radio Roža. Ako dopusti kiša, od 17.00 do 19.00 sati održavat će se vatrogasni show JVP Rijeka i DVD-a Sušak koji uključuje iskustvo dizanja u auto ljestvama, prezentaciju rada s raznom opremom pa i fotografiranje s vatrogascima.

Cjelokupni program Zimske priče iz Benčića moguće je pronaći na web stranicama Grada Rijeke, web stranicama Dječje kuće i gradskih kulturnih ustanova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari