8. MART

Galerija | U Opatiji gradonačelnik Kirigin i zamjenica Đukić dijelili cvijeće povodom Dana žena

Cvijeće su dobile i gradske službenice te sve zaposlenice gradskih tvrtki i ustanova

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena gradonačelnik Fernando Kirigin sa zamjenicom Kristinom Đukić sugrađankama je podijelio cvijeće ispred gradske tržnice i na trgu u Voloskom te im čestitao 8. mart.

Gradonačelnik Kirigin je pritom istaknuo kako je darivanje cvijećem simbolično te tek mala zahvala svim ženama, majkama, radnicama čije je mjesto u obitelji, na radnom mjestu i u društvu općenito nezamjenjivo. Ujedno, cvijeće su dobile i gradske službenice te sve zaposlenice gradskih tvrtki i ustanova.

Ispred opatijske tržnice cvijeće su sugradankama, tradicionalno, dijelili i članovi opatijskog SDP-a , Nezavisne liste Ive Dujmića te IDS-a.

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka kao podsjetnik na tekstilne radnice u New Yorku koje su, krajem 19. stoljeća, u doba ubrzane industrijalizacije, radile u nehumanim uvjetima. Američke radnice prvi su puta javno demonstrirale 8. ožujka 1857. zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Prosvjed je tada prekinut uz uporabu sile, ali iste su radnice nešto kasnije osnovale sindikat i tako je započela borba za ženska prava, koja traje i danas.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari