PODIZANJE SVIJESTI

U Opatiji obilježen Dan narcisa

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija uoči sutrašnjeg Dana narcisa, i ove je godine prezentiralo javnozdravstvenu kampanju za podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke.

Narcise su simbol proljeća, života i nade te su simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te podrške svim onim ženama koje su od istoga oboljele. Obilježavanjem Dana narcisa potičemo na razmišljanje i aktivniju brigu o vlastitom zdravlju u svezi samopregleda i preventivnih mamografskih pregleda. Rak dojke je najčešća maligna bolest u ženskoj populaciji. Bilo tko može oboljeti od raka dojke, no najčešće su zahvaćene žene u dobi iznad 50 godina. Ipak, može se javiti i kod mlađih žena, a isto tako i kod muškaraca.

Od 2017. godine glavni promotori akcije u Opatiji su članice Kluba “Novi život” Gradskog društva Crvenog križa Opatija, žene liječene od raka dojke s područja Liburnije, a cvjetovi narcisa donacija su domaćinstava s područja Liburnije.

Akciju ispred opatijske tržnice podržala je i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari