ULAGANJA U LUČKA PODRUČJA

U Općini Lopar potpisani ugovori za rekonstrukciju luka Melak i San Marino na Rabu vrijedni gotovo četiri milijuna eura

Potpisom ovog ugovora ukupna vrijednost izvedenih radova u luci San Marino premašuje 1,8 milijuna eura u posljednje dvije godine

Ravnatelj ŽLU Rab Nenad Debelić, u prisustvu župana Zlatka Komadine i načelnika Općine Lopar Zdenka Jakuca, potpisao je s izvođačima radova ugovore o rekonstrukciji i dogradnji luke Melak – II. faza i sanaciji obale u luci San Marino – Rab s pratećim sadržajima. Ukupna vrijednost radova u luci Melak iznose preko 3,3 milijuna eura, a u luci San Marino 650 tisuća eura.

„S potpisom današnjih ugovora, ŽLU Rab nastavlja investicijski ciklus ulaganja u lučka područja. Radovi u luci Melak obuhvaćaju radove rekonstrukcije starog mula, izgradnju obalnog zida te uređenje kopnene površine i opremanje obale. U 2023. godini planiraju se izvesti radovi preko 1,5 milijuna eura. Radovi u luci San Marino odnose se na izgradnju pratećeg sadržaja, sanitarnih čvorova uslužnog prostora te ureda lučke uprave“, pojasnio je ravnatelj Debelić prilikom potpisa ugovora u sjedištu Općine Lopar.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Župan Komadina naveo je kako je Županijska lučka uprava Rab od 2018. godine kroz svoje aktivnosti uložila u lučku infrastrukturu preko 18 milijuna eura, a posebno veseli što se u narednom periodu planira nastavak ulaganja, a ŽLU Rab ima spremne projekte za prijave na fondove.

Načelnik Jakuca istaknuo kako je danas veliki dan za Loparke i Loparane i ujedno rezultat dobre suradnje između Općine Lopar, Primorsko-goranske županije, tj. ŽLU Rab i resornog ministarstva.

Županijska lučka uprava Rab krajem 2021. godine završila je s I. fazom rekonstrukcije i dogradnje luke Melak u Loparu koja je obuhvaćala izgradnju primarnog zaštitnog lukobrana dužine 130 metara. Vrijednost svih do sada izvedenih radova je 2,5 milijuna eura, a financiranje se osiguralo najvećim dijelom iz proračuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Primorsko-goranske županije te vlastitim sredstvima Županijske lučke uprave Rab.

Nastavak radova na rekonstrukciji i dogradnji luke Melak planiran je u naredne tri godine dok se dovršetak radova u luci San Marino očekuje u lipnju 2023. kako bi uvjeti bili spremni za nadolazeću turističku sezonu. Potpisom ovog ugovora ukupna vrijednost izvedenih radova u luci San Marino premašuje 1,8 milijuna eura u posljednje dvije godine.

Projekti rekonstrukcije i sanacije luka Melak i San Marino sufinancirani su sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i to 400.000,00 eura za radove u luci Melak te 300.000,00 eura za radove u luci San Marino.

Uz župana i Jakuca, potpisivanju ugovora je prisustvovao i potpredsjednik Ppćinskog vijeća Lopara Josip Matahlija te predstavnici izvođača radova, Radojko Brnčić iz San Adria d.o.o. i Željko Vidas iz Vigra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari