''VIDIMO SE''

Galerija | U Opatiji obilježen Svjetski dan sindroma Down

Udruga za sindrom Down – Rijeka 21 uoči Svjetskog dana sindroma Down koji se obilježava danas, 21. ožujka, organizirala je u Centru Gervais promociju interaktivne i edukativne slikovnice, kao i istoimene pjesme „vidimo sE“.

Nositelji dugogodišnjeg projekta “vidimo sE” ove godine su uz Udrugu za sindrom Down – Rijeka 21 i Glazbena škola „Ivana Matetića Ronjgova“, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka te O. Š. „Rikard Katalinić Jeretov“ iz Opatije.

U programu su sudjelovali učenici škola sudionica projekta te članovi Udruge koji su s mentorima pripremili niz pjesama, recitacija, dramskih i glazbenih točaka.

Program su vodili Dražen Turina Šajeta, Karla Brumnjak i Maja Veranić, a mnogobrojnu publiku pozdravili su gradonačelnik Fernando Kirigin, ravnateljica opatijske osnovne škole Milana Međimorec, ravnatelj Prirodoslovne i grafička škole Radenko Bradić, ravnatelj Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Danijel Trinajstić, ravnatelj Festivala Ernie Gigante Dešković te predsjednica Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 Amira Mešić Simunić i voditeljica projekta Karolina Hauptfeld.

Slikovnica je u potpunosti dječji uradak, od osmišljavanja same priče i radnje, do ilustracija i interaktivnih zadataka koje su osmislili učenici 2. i 3. razreda PŠ Ičići uz učiteljicu Ljerku Knežević, a likovi su životinje koje su po nečemu različite i posebne. Na kraju slikovnice se nalazi QR code koji sadrži audio verziju priče te pjesmu “Vidimo sE”, a slikovnicu je rukom ispisala djevojčica s teškoćama Hana.

Autor teksta i glazbe je Karolina Hauptfeld, majka djevojčice s Down Sindromom, aranžman Potpisuje Aleksandar Valenčić, a glazbeni doprinos dali su polaznici glazbene škole „Ivan Matetić Ronjgov“.

“Svi smo mi različiti, svi smo mi posebni. Svijet ne bi bio tako lijep da smo svi isti. Različitost je najveće bogatstvo koje možemo imati“ – zaključak je slikovnice viđen dječjim očima, uobličen u riječi koje vrijede zapravo za cjelokupno čovječanstvo.

Danas obucite dvije različite šarene čarape i podržite različitost!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari