LICENCIRANI VODIČI VODILI

U Opatiji održane besplatne vođene ture gradom

Besplatni razgledi Opatije na teme „Slavni parovi u opatijskoj prošlosti“ i „Park Margarita i Amerikanski vrtovi“ pod vodstvom licenciranih turističkih vodiča održani su u organizaciji Udruge turističkih vodiča Kvarnera i Udruge turističkih vodiča Liburnia povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

 „Upoznaj svoju zemlju“ naziv je projekta koji se provodi u više od 40 hrvatskih gradova od 2018. godine u suradnji Zajednice vodiča i Hrvatske turističke zajednice, a turistička šetnja organizirana je danas i u Veprincu pod nazivom „Prošeći se z manun po Leprince“, kazala je predsjednica je Udruge turističkih vodiča Liburnia Nasrin Štrljić te istaknula kako je jedan od ciljeva ovog projekta i ukazati na važnost educiranih turističkih djelatnika koji su garancija uspješnog turizma.

Šetnju „Slavni parovi u opatijskoj prošlosti“ vodila je Đurđica Kovačić koja je sudionike upoznala s poznatim parovima koji su neke od svojih najljepših trenutaka u životu proveli upravo u Opatiji, a među kojima su car Franjo Josip i njegova supruga, princ Rudolf i njegova supruga te ljubavnica, Miroslav i Bela Krleža, Sergej Jesenjin i Isadora Duncan te Zvonko Car i Jelena Jendrašić, koja mu je bila model za skulpturu Djevojka s galebom.

Botaničku šetnju Parkom Margarita i Amerikanskim vrtovima vodio je Aleksandar Alek Kovačević koji je upoznao sudionike s poviješću ovih parkova te zanimljivim biljnim vrstama. Upravo zbog blage klime i bujne vegetacije Opatija je postala poznato lječilište u Austro-Ugarskoj. Sudionici šetnje dobili su od Turističke zajednice grada Opatije na poklon knjigu Koraljke Vahtar-Jurković „Opatijska kolajnica – vodič opatijskim gradskim perivojima te brošuru o Amerikanskim vrtovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari