SLUŽBENI POSJET OPATIJI

U Opatiji održani primanje za Lejlu Pock, direktoricu štajerskog zdravstvenog inovacijskog klastera

U službenom posjetu Opatiji i Rijeci boravi Lejla Pock, direktorica zdravstvenog inovacijskog klastera – Human.technology Styria iz Graza. Gospođu Pock, u pratnji ravnatelja Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedrana Kružića, primio je gradonačelnik Fernando Kirigin. Na primanju su razmijenjene ideje o daljnjim mogućnostima razvoja zdravstvenog turizma na našem području kroz primjenu modernih tehnologija.

Štajerska je regija s jednim od najvećih ulaganja u istraživanje i razvoj, a njihov je zdravstveni klaster jedan od najrazvijenijih u Europi. Lejla Pock je prva Hrvatica na čelnom mjestu austrijskog inovacijskog klastera i velika zagovornica razvoja tehnoloških i inovacijskih potencijala Primorsko-goranske županije. Štajerski zdravstveni inovacijski klaster okuplja sveučilišta, privredu, zdravstveni sektor, mala i srednja poduzeća, industriju i start upove te im, kao krovna organizacija, olakšava svakodnevni rad, razvoj, istraživanja, primjenu novih tehnologija i testiranja inovacija u zdravstvu. U klasteru je 150 tvrtki koje nude 40 tisuća radnih mjesta i ostvaruju prihode od 5 milijardi eura.

U sklopu boravka na Kvarneru, gospođa Pock će obići i Sveučilište u Rijeci, Jadran Galenski Laboratorij, susresti se s članovima upravnog odbora Kvarner Health klastera te u opatijskom Centru za inovacije u turizmu Hubbazia sudjelovati na predstavljanju projekata SMART RI Centar kompetencija za pametne gradove & EDIH Adria.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari