U KASPIJU

U Kastvu će se obilježiti Dan Europe; Pripremljen je zanimljiv program

Foto: Visit Kastav/ Facebook

Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije i Grad Kastav pozivaju Vas na obilježavanje Dana Europe, 9. svibnja 2023. koje će se održati u Poduzetničkom inkubatoru KASPI (Milana Marjanovića 1, Kastav), s početkom u 12:00 sati.

Obilježavanje Dana Europe u Kastvu, koje se ove godine organizira u kontekstu Europske godine vještina, započet će predavanjem i interaktivnom radionicom Sandre Anić, predstavnice obrta za poslovno savjetovanje Consulta, na temu “Vaučeri za digitalizaciju“ u cilju jačanja digitalnih alata poduzetnika. Poduzetnicima će uskoro biti na raspolaganju sredstva za osnaživanje sustava protiv cyber napada, kreiranje web stranica i web shopova,  kreiranje strategije digitalne transformacije te razvoja složenih sustava u Industriji 4.0.

Dodatno, Oksana Balyk Kirinčić, obrt za savjetovanje u vezi s poslovanjem + mind održat će predavanje na temu “Nova era poslovanja: digitalne i komunikacijske vještine u poduzetništvu”.

Neupitno je kako danas sve više živimo u digitalnom svijetu, u kojem su za uspjeh potrebne sasvim drugačije i nove vještine kojima će se poduzetnik približiti online kupcima. Cilj predavanja je predstaviti širu sliku o važnosti digitalnih i komunikacijskih vještina u poduzetništvu u današnje vrijeme, te će poduzetnici naučiti kako da iste iskoriste za povećanje svoje konkurentnosti na tržištu. Na primjerima iz prakse prikazati će se kako su poduzetnici koji su prigrlili digitalne trendove uspješno povećali svoju prodaju.

U okviru obilježavanja Dana Europe u Kastvu, sudionici će imati prilike čuti najnovije informacije o Programu Konkurentnost i kohezija 2021.-2027., Integriranom teritorijalnom programu 2021.-2027. te ESF + programu Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Srđan Kerčević, viši stručni suradnik za pripremu i provedbu razvojnih i strateških dokumenata i programa iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, predstavit će sva tri programa vrijedna preko 9 milijardi eura koji su temelj za korištenje sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda te Europskog socijalnog fonda +. Prilika je to za različite razvojne projekte gradova i općina, kako bi se utjecalo na poboljšanje kvalitete života građana, od jačanja poduzetničkih kapaciteta, preko zelene mobilnosti i osuvremenjivanja obrazovnog sustava do ulaganja u kulturu, zdravstvo i sustav socijalne skrbi.

U duhu Europske godine vještina, Nikolina Pomenić viša, stručna suradnica za pripremu i provedbu razvojnih i strateških dokumenata i programa iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, održat će prezentaciju Erasmus+ projekta #BusinessGOviral- Osnaživanje mikro, malih i srednjih poduzeća za promicanje digitalne transformacije kroz usavršavanje mladih zaposlenika. Cilj projekta je jačanje mikro, malih i srednjih poduzeća u vidu digitalizacije te uključivanje mladih pripadnika Generacije Z na tržište rada kako bi se pripremili za poslove budućnosti, postali konkurentniji  i lakše usvojili brzorastuću tehnologiju, kao i stvaranje međuodnosa između mlade generacije zaposlenika i poslodavaca u unapređenju poslovanja mikro, malih i srednjih poduzeća.

Dan Europe obilježava se svake godine kao dan europskog mira i jedinstva koji se tradicionalno obilježava 9. svibnja, na obljetnicu Schumanove deklaracije iz 1950. godine. Ove godine, Dan Europe obilježava se u znaku Europske godine vještina koja stavlja vještine u središte pozornosti. Zbog  rješavanja nedostatka vještina u EU-u, pomoć građanima u stjecanju odgovarajućih vještina za kvalitetna radna mjesta i pomaganje poduzećima, posebno malim i srednjim poduzećima, upravo je ovogodišnja tema.

Zbog ograničenog broja sudionika, molimo Vas da se prijavite za sudjelovanje putem Obrasca u nastavku https://forms.gle/CTBVm4ougU65t7ct7 .

Zahvaljujemo na suradnji i radujemo se Vašem dolasku!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari