NACIONALNI PARK KRKA

U Opatiji otvorena izložba »Krkom nekad i sad«

Sinoć je u Villi Angiolini, u Hrvatskom muzeju turizma otvorena izložba »Krkom nekad i sad« nastala u suradnji s Nacionalnim parkom Krka. Riječ je o prvoj iz ciklusa izložbi projekta Razvoj turizma u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, najavili su iz HMT-a.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Fernando Kirigin.

– Projekt će nastojati prikazati razvoj nacionalnih parkova i parkova prirode, akcentirajući pri tome ponajprije njihovu turističku povijest i suvremenu ponudu. Po nekim je elementima Nacionalni park Krka najkompleksniji po lepezi svojih sadržaja i ponuda. Prepoznatljiv je i po jedinstvenom nastojanju da svoju bogatu prirodnu, ali i kulturnu baštinu, originalno prezentira i učini je zanimljivom suvremenom posjetitelju. Ogledni je primjer inovativnog, pragmatičnog i odgovornog gospodarenja prirodom u kojem prirodni fenomeni i turizam ostvaruju kvalitetan suživot – rečeno je na otvaranju.

Izložba se može pogledati svakodnevno, osim ponedjeljka, od 10 do 18 sati. do 3. listopada 2021.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari