POSLOVANJE ZA VRIJEME KORONE

U Opatiji počela Međunarodna znanstvena konferencija “Economics of Digital Transformations”

Četvrta međunarodna znanstvena konferencija Economics of Digital Transformations (EDT) DIGITOMICS otvorena je jutros u hotelu Ambasador u Opatiji. Ove  godine konferencija se održava od 23. do 25. lipnja 2021. godine u hibridnomu izdanju, odnosno djelom uživo, a dijelom  putem Zoom platforme.

Međunarodna znanstvena konferenciju prošlih je godina polučila značajne, ne samo znanstvene rezultate, već je imala odjeka i u poslovnoj zajednici. Ove godine, glavna tema konferencije je “Economics and business of the post COVID-19 world”. Ujedno ove godine Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci obilježava šezdesetu godišnjicu postojanja.

Cilj ovogodišnje Konferencije je prikazati rezultate istraživanja eminentnih međunarodnih i domaćih istraživača s naglaskom na prilike kao i probleme do kojih dolazi zbog naglog razvoja digitalnih tehnologija te sve većeg upliva digitalizacije u ekonomske procese. Konferencija nije posvećena samo znanstvenoj javnosti. Održat će se niz izlaganja i panel diskusija o učincima pandemije na monetarni sustav, fiskalni sustav te lokalni ekonomski razvoj kao i šire na društveno-ekonomske procese. Stoga će na konferenciji prisustvovati i predstavnici važnih domaćih institucija i šira društvena zajednica.

Ove godine na konferenciji će predavanje održati čuveni Brad DeLonga sa Sveučilišta u Berkeleyu, predstavnik nove keynesijanske ekonomske doktrine, koja je danas u zamahu. Osim svoje akademske karijere profesor DeLong u vrijeme administracije predsjednika Clintona, obavljao je funkciju zamjenika američke Državne riznice. Na panel diskusiji u petak 25. lipnja sudjelovat će i guverner HNB-a Boris Vujčić te Ante Žigman, predsjednik Upravnog odbora HANFE.

– U današnjem poslovnom svijetu nužno je neprestano educiranje i praćenje modernih trendova i tehnologija kako bismo svi bili što učinkovitiji u poslovnim sferama kojima se bavimo. U svijetlu poslovanja u uvjetima pandemije COVID- 19, kao i oporavka gospodarstva u post pandemijskim godinama došli smo do nekih potpuno novih i neočekivanih spoznaja o transformaciji ekonomskih procesa i otkrili potpuno nove, često i učinkovitije modalitete poslovanja. I mi u Gradu Opatiji, kao i mnoge druge lokalne samouprave, prolazimo svojevrsnu transformaciju kojom želimo osigurati bržu, transparentniju i učinkovitiju komunikaciju naših građana s gradskom upravom s krajnjim ciljem ostvarivanja svih prava naših građana, bolje dvosmjerne komunikacije i širenja kvalitetnih ideja. Vjerujem da nam je zajednički cilj razvoj modernog i uključivog društva, po načelima održive ekonomije, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin na otvorenju konferencije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari