65 GODINA THALASSOTHERAPIJE

VideoU Opatiji počeli Dani srca: U subotu ‘Utrka za srce’, sve u znaku crvene boje i 65. rođendana Thalassotherapije Opatija!

Opatija je na tri dana postala destinacija koja će kroz edukativne kornere, konferencije, sportske događaje, umjetničke nastupe i izložbu fotografija podsjetiti građane na važnost očuvanja zdravlja kroz kretanje i preventivne aktivnost, a ovim projektom Thalassotherapija Opatija obilježit će i 65 godina od osnivanja

Dani srca u Opatiji okupit će renomirane stručnjake uz raznovrstan program koji će se održati na četiri različite lokacije.

Brojna događanja u Centru Gervais

Sve je počelo na Svjetski dan srca, 29. rujna u Centru Gervais u Opatiji. Posjetitelji su imali priliku sudjelovati u aktivnim edukativno promotivnim kornerima od 10.00 do 14.00 sati. Na „Nutrition corneru“ nutricionisti Thalassotherapije Opatija provodili su analizu sastava tjelesne mase uz pomoć pametne antropometrijske vage „Tanita“, a bio je postavljen i „Bike corner“ s virtualnim simulatorom tjelesne aktivnosti.

Na „Natural juice corneru“ ekipa Urban Gardena pripremala je hladno prešane sokove, a na edukativnom corneru „Oživi me“ Zaklade Hrvatska kuća srca posjetiteljima je na lutkama demonstrirala što učiniti kada nekome stane srce. ”Chef corner” jemjesto kušanja zdravih obroka koje će pripremati priznati chef Kristian Kozmić, a nudila su se jela zanimljivih naziva – Kreme opatijskih bonkulovića, Tuna na mornarski i Kvarnerska plavuša. 

Foto. Facebook/Smiljan Prpić

U Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer “ u 12 otvorena je izložba renomiranog fotografa Petra Kürschnera pod nazivom “Srce”, a izložba će se moći razgledati sve do nedjelje. 

U petak će biti održan i Simpozij intervencijske kardiologije, uz obilježavanje pet godina intervencijske kardiologije u Thalassotherapiji Opatija. Na simpoziju između ostalih sudjeluju renomirani stručnjaci: akademik Davor Miličić – predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva, akademik Bojan Jelaković – predsjednik Hrvatskog društva za hipertenziju, Ivana Portolan Pajić – načelnica sektora za primarnu zdravstvenu zaštitu i zdravstveni turizam, primarijus Verica Kralj iz HZJZ dr. Andrija Štampar te Ana Ljubas – predsjednica Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara. 

U subotu kroz Opatiju do Voloskog „Utrka za srce“

U subotu atraktivnom trasom kroz Opatiju do Voloskog trčat će  se utrka pod nazivom „Utrka za srce“ u cilju osvještavanja građana o važnosti očuvanja zdravlja srca. Start i cilj bit će na opatijskoj Slatini, a zagrijavanje pred utrku vodit će poznati trener Mario Mlinarić.

Prijave za utrku moguće su putem stranice www.danisrca.com, a sav prihod od skupljenih startnina bit će namijenjen znanstvenom istraživanju u sportu.

Dani srca u Opatiji završit će u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner svečanom akademijom obilježavanja „65 godina osnutka Thalassotherapije Opatija“, a za vrijeme trajanja Dana srca crvenom bojom će biti osvijetljeni simboli grada Opatije, Djevojka s galebom i zgrada Thalassotherapije – Dubrava.

“Kroz brojne edukativne i interaktivne aktivnosti manifestacija “Dani srca” u fokus će staviti prevenciju kardiovaskularnih bolesti, a pomno razrađen program donosi brojne zanimljive sadržaje. Izuzetno smo ponosni što ćemo ove godine biti domaćini Simpozija intervencijske kardiologije i što će Opatija kroz tri dana okupiti brojne renomirane stručnjake iz polja kardiologije.” – zaključio je prof.dr.sc.Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija koja je organizator ovog zanimljivog projekta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views